Alcoholverslaving 2018-09-20T09:23:14+02:00

Alcoholverslaving – hulp bij alcoholverslaving

De meest voorkomende verslaving in Nederland is een verslaving aan alcohol. Daarbij komt er ontzettend veel problemen en ellende uit voort. Heeft de drank genoeg ellende veroorzaakt en bent u dit zat? Grijp het heft weer in eigen handen en neem contact met ons op. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt u de hulp die u nodig heeft. Bel daarom vandaag nog naar 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar: info@bekaruu.nl

Wanneer heb ik een alcoholverslaving?

Er zijn veel mensen die geregeld een glas alcohol drinken. Niet iedereen die alcohol drinkt heeft een verslaving. Zeer gematigd en bewust alcoholgebruik hoeft namelijk geen probleem te zijn. Het drinken van alcohol wordt een probleem wanneer het u gaat hinderen in het dagelijks leven. Ook bij langdurig en veelvuldig drankmisbruik vormt het middel een probleem. Hierbij kunnen tal van symptomen naar voren toe komen. Dat kan betrekking hebben op verschillende gebieden in uw leven zoals werk, vrienden, familie of uw gezondheid. Herkent u de volgende stellingen? Dan heeft u misschien wel een alcoholprobleem:

  • Alcohol drinken kost u veel geld, energie en tijd;
  • U weet dat u te veel alcohol drinkt;
  • Wanneer u wilt stoppen met alcohol dan is dit kansloos;
  • Zonder alcohol voelt u zich ellendig;
  • U voelt zich ellendig wanneer u weer eens te veel alcohol drinkt;
  • Mensen in uw omgeving uiten hun zorgen over uw drankmisbruik.

Herkent u een groot deel van bovenstaande symptomen? Neem direct contact met ons op voor professionele hulp. Ook kunt u meer lezen over de risico’s van alcoholverslaving.

Afkicken van alcoholverslaving – kliniek in Zuid-Afrika

Het is duidelijk dat alcoholisme de nodige problemen kan opleveren in uw leven. Wij raden u daarom aan om hulp te zoeken bij ons. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika zorgt ervoor dat u op een afgelegen locatie kunt breken met uw verslaving aan alcohol. U kunt hierdoor weer van het leven genieten. Bovendien wordt een behandeltraject vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar. Op die manier bent u alleen de vervoerskosten naar de locatie en uw eigen risico kwijt. Wilt u meer informatie? Bel dan naar 085 – 273 7591 of verstuur ons een e-mail: info@bekaruu.nl.

Lees meer: afkicken van alcoholverslaving

Kwetsbare doelgroepen en alcoholverslaving

Een alcoholverslaving is op zichzelf al een erg groot probleem. Toch zijn er bepaalde mensen die vatbaarder zijn voor de gevolgen van alcohol en zij lopen dan ook meer risico dan anderen. Bij Bekaruu proberen wij deze mensen zo goed mogelijk te helpen.

Alcoholverslaving en ouderen

Een onderschatte doelgroep op het vlak van alcoholverslaving zijn ouderen. Doordat het menselijk lichaam in de loop der jaren veel verandert, kampen mensen boven de 50 jaar met grotere risico’s door het drinken van alcohol. Omdat dit probleem zo groot is, hebben wij speciale ouderenprogramma’s waarbij wij mensen op leeftijd helpen met hun verslaving. Ondanks een hoge leeftijd, kan professionele hulp erg effectief zijn. Daarnaast is het nooit te laat voor verandering. Ook u verdient een goed leven waarin u vrij bent van de grip die alcohol op u heeft.

Lees meer: alcoholverslaving en ouderen

Alcoholverslaving en zwangere vrouwen

Een andere groep waarbij een alcoholverslaving grote problemen kan opleveren is bij zwangere vrouwen. Alcohol kan namelijk ernstige schade toebrengen aan een ongeboren baby. Veel mensen zijn verslaafd aan alcohol, wat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Een verslaving aan alcohol kan zo sterk zijn, dat sommige vrouwen zelfs tijdens hun zwangerschap niet kunnen stoppen met alcohol drinken. Hoe eenvoudig het ‘stoppen met alcohol’ dan ook klinkt, zo moeilijk kan het zijn. Bent u zwanger en heeft alcohol u in uw greep? Neem contact met ons op. Er is geen reden tot schaamte, wel een reden om zo snel mogelijk contact op te nemen!

Lees meer: alcoholverslaving en zwangerschap

Dubbele diagnose

Een (alcohol)verslaving bij mensen met een psychische aandoening wordt ook wel dubbele diagnose genoemd. Hier kampt u met twee aparte problemen die elkaar in stand houden of zelfs versterken. Omdat alcohol uw hersenen verdoven, kan de drank een manier zijn om uw pijn te verzachten. Wij begrijpen dat u op dat moment denkt dat het een oplossing is, maar helaas is dit niet zo. Een verslaving aan alcohol kan bij een psychische aandoening ontzettend veel problemen veroorzaken. Gelukkig zijn wij specialist in het behandelen van een dubbele diagnose en doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen.

Lees meer: Alcoholverslaving en psychische aandoening

Alcohol met andere verslavingen

Een verslaving aan alcohol kan ook gepaard gaan met andere vormen van verslaving. Dit komt namelijk omdat alcohol uw hersenen verdooft wat ervoor zorgt dat u eigenlijk uzelf niet bent. Daarom staat u open voor het gebruik van andere middelen of vertoont u ander gedrag dan normaal. Er wordt hierbij gesproken over een middelenverslaving of een gedragsverslaving.

Alcoholverslaving en cannabisverslaving

Zowel alcohol als cannabis kennen een verdovende werking op uw hersenen. De combinatie van alcohol te drinken en het roken van cannabis komt geregeld voor. Stronken zijn (stoned en dronken) is een veelgemaakte combinatie tijdens het uitgaan. Toch kan het u in een nare negatieve spiraal terechtbrengen. Voor u het weet heeft u nauwelijks nog ergens energie voor, buiten het gebruiken van cannabis en drinken van alcohol.

Lees meer: alcoholverslaving en cannabisverslaving

Alcoholverslaving en cocaïneverslaving

Het drinken alcohol en gebruik van cocaïne is een combinatie die u beter niet maakt. U loopt namelijk ernstige gezondheidsrisico’s wanneer u veel alcohol drinkt en tegelijkertijd veel cocaïne snuift. Alcohol heft namelijk de werking van cocaïne op waar cocaïne hetzelfde doet voor alcohol. U lijkt dus niet high en dronken, maar bent dit in feite wel. Dit geeft een ontzettend groot risico met betrekking tot een overdosis. U kunt de drank en drugs namelijk slecht doseren wat het een groot risico maakt. Toch kunnen wij u helpen bij deze combinatieverslaving.

Lees meer: alcoholverslaving en cocaïneverslaving

Alcoholverslaving en medicijnverslaving

Het is bekend dat alcohol en medicijnen slecht te combineren zijn. Dit komt namelijk omdat de werking van medicijnen en de drank botsen met elkaar. Dit kan ervoor zorgen dat u extreem duizelig wordt of dat uw medicatie niet meer werkt. Er zijn zelfs combinaties die de dood tot gevolg kunnen hebben. Bovendien kunt u – net als bij alcohol – verslaafd raken aan medicijnen. Dit maakt het een combinatie waar u veel last van kunt krijgen in het dagelijkse leven.

Lees meer: alcoholverslaving en cocaïneverslaving

Alcoholverslaving en gokverslaving

Een verslaving en alcohol en gokken komt geregeld voor. Alcohol lokt namelijk onverantwoord gedrag uit, waardoor de link met gokken al snel wordt gelegd. Het is duidelijk dat dit voor grote problemen kan zorgen en u bij een verslaving professionele hulp dient te zoeken.

Lees meer: alcoholverslaving en gokverslaving

Alcoholverslaving en seksverslaving

Alcohol zorgt ervoor dat uw barrières wegvallen en uw zelfbeeld vergroot wordt. Dit maakt dat drank een geliefde combinatie is bij mensen met een seksverslaving. Desondanks kleven er veel nadelen aan een verslaving aan alcohol en seks. Uw seksuele gedachten en gedrag worden namelijk steeds erger na verloop van tijd en alcohol speelt hier een voorname rol in!

Lees meer: alcoholverslaving en seksverslaving

Hulp bij een alcoholverslaving

Het is duidelijk dat alcohol veel problemen teweeg kan brengen. Bent u de ellende van de drank meer dan zat en zoekt u professionele hulp? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl of bel naar 085 – 273 7591 voor de hulp die u zo goed kunt gebruiken. Wilt u meer informatie lezen? Bekijk dan de pagina ‘veelgestelde vragen alcoholverslaving’.