Afkicken van alcohol 2018-09-20T09:39:36+02:00

Afkicken van alcohol

Het afkicken van alcohol gaat helaas niet zonder slag of stoot. Zeker bij veelvuldig alcoholmisbruik kunt u te maken hebben met ernstige ontwenningsverschijnselen. Daarnaast zullen veel mensen in een terugval terechtkomen. Hoe houdt u uw poot stijf als u erg veel zin heeft in een glas alcohol? Hier helpen wij u graag bij. Onze afkickbehandeling in Zuid-Afrika is bijzonder effectief en helpt u weer – alcoholvrij – van het leven te genieten. Bel naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl voor de hulp die u zo hard kunt gebruiken.

Waarom niet zelf afkicken van alcohol?

Het is een goede keuze te stoppen met alcohol. Toch heeft u waarschijnlijk zelf al ervaren dat het zelfstandig stoppen bijna onmogelijk is. Dit komt omdat u in uw eigen omgeving zit en al snel in uw oude gedrag vervalt. U bent namelijk omringd door uw sociale omgeving, stressvolle baan of gezinsleven. Om los te breken van deze impulsen, is het daarom effectief om behandeld te worden op een plaats die ver weg ligt van al uw verleidingen. Het effect hiervan is absoluut niet gericht op tijdelijk succes. Wij bieden u hulp zodat u uw alcoholverslaving zelfstandig onder controle kunt houden. De aanpak die wij hierbij hanteren is namelijk breder dan dat. Wij richten ons namelijk niet alleen op uw verslavingsprobleem, maar ook op mogelijke oorzaken. Daarnaast besteden we aandacht aan een eventuele dubbele diagnose: een alcoholverslaving en psychische aandoening.

Afkicken van alcohol in Zuid-Afrika

Afkicken bij verslavingskliniek Bekaruu in Zuid-Afrika heeft bewezen bijzonder effectief te zijn. Dankzij een sterk team van gemotiveerde zorgprofessionals zijn wij in staat u op verschillende vlakken te helpen. U gaat namelijk afgezonderd van de buitenwereld aan de slag om te breken met uw verslaving. Het is hierdoor een ideale locatie voor een persoonlijke en bewezen zorgaanpak (evidence based). Deze aanpak heeft zijn waarde bewezen en wij hebben al vele mensen mogen helpen met hun problematiek (zie ook hun ervaringen). Bent u benieuwd hoe u uw verslaving onder controle kunt krijgen en weer kunt genieten van het leven? Neem contact met ons op.

Waarom afkicken bij Bekaruu werkt

 • Behandeltechnieken die zichzelf hebben bewezen;
 • Luxe kliniek;
 • Kleinschalige locatie;
 • De beste zorg door gemotiveerde medewerkers;
 • Zorg op geestelijk, lichamelijk en spiritueel vlak;
 • Onze wachttijden zijn kort;
 • Behandeling wordt vergoed door zorgverzekeraar.

Geen terugval na het afkicken van alcohol

Bij al onze behandelingen streven wij naar het eindresultaat waarbij u uw verslaving zelfstandig de baas bent. Daarmee kunt u de rest van uw leven genieten van een alcoholvrij leven zonder de gezondheidsklachten andere risico’s van alcohol. Om ervoor te zorgen dat u de verslavende stemmen in uw hoofd de baas kunt blijven, helpen wij u met de volgende punten:

 • Blijvende (herstel)motivatie om van de alcohol af te blijven;
 • Omgaan het signalen dat u weer alcohol wilt gaan drinken (verleidingen);
 • Leren omgaan met vrije tijd en (negatieve) emoties;
 • Accepteren dat u de verslaving blijvend onder controle moet houden.

Kosten voor het afkicken van alcohol

Een behandeling bij Bekaruu geeft u de kans om uw leven drastisch te verbeteren. U vraagt zich waarschijnlijk af wat de kosten zijn voor het afkicken van alcohol. De kosten die u kwijt bent voor onze behandeling vallen volledig onder de basisverzekering van de Nederlandse zorgverzekering. De enige kosten die u zelf kwijt bent, zijn de kosten voor uw (wettelijk verplichte) eigen risico en het vervoer naar de afkickkliniek.

Behandeling alcoholverslaving – intakegesprek

Een eerste en belangrijke stap die u kunt nemen om in aanmerking te komen voor onze behandeling is om een intakegesprek in te plannen. Als u belt naar 085 – 273 7591 of een e-mail stuurt (info@bekaruu.nl), zullen wij een intakegesprek met u inplannen. Hierbij gaat u het gesprek aan met een gespecialiseerd psycholoog en kunt u meer vertellen over uw problematiek. U bent hiervoor welkom op de Nederlandse locaties van Vincere GGZ waar Bekaruu onderdeel van is. Deze locaties zijn:

Behandeling alcoholverslaving – behandelplan

Uit het intakegesprek met een van onze psychologen komt een diagnose naar voren. Aan de hand van deze diagnose stellen wij een behandelplan samen. In dit plan staat vermeld hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen en op welke gebieden dit van toepassing is. Omdat wij verschillende soorten behandelingen aanbieden, kan het ook zo zijn dat u poliklinisch wordt geholpen. Dit verschilt natuurlijk per persoon waarbij het oordeel van de psycholoog centraal staat.

Meld u aan – afkicken van alcohol

Bent u ervan overtuigd dat wij u kunnen helpen? Of wilt u nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Onze collega’s staan u graag te woord op telefoonnummer 085 – 273 7591. Ook kunt u ons een e-mail sturen (info@bekaruu.nl) voor meer informatie.