Alcoholverslaving en cocaïneverslaving 2018-09-20T09:59:39+02:00

Alcoholverslaving en cocaïneverslaving

Met een alcoholverslaving en cocaïneverslaving loopt u ontzettend veel risico’s. Alcohol en cocaïne zwakken namelijk elkaars werking af. Hierdoor lijkt u niet dronken en lijkt u niet onder invloed van cocaïne. Door het risico op een overdosis is deze combinatie levensgevaarlijk. Wacht niet totdat het te laat, dit is het moment om ons te contacteren. Bel ons daarom op 085 – 273 7591 of verstuur een email naar info@bekaruu.nl. Onze medewerkers in Zuid-Afrika hebben al vele mensen mogen helpen met hun problemen en weten daarom waar u tegenaan loopt.

Wat doet alcohol?

Als u een drankje drinkt waarin alcohol zit, dan bereikt de alcohol uw hersenen via uw maag. Alcohol zorgt er vervolgens voor dat uw hersenen worden verdoofd. Dit heeft als gevolg dat u zich losser voelt waardoor (sociale) barrières wegvallen. U zult uw eigen zelfbeeld gaan overschatten en eventuele barrières of problemen gaan onderschatten. Alcohol wordt in onze maatschappij erg vaak en veel gedronken wat ervoor zorgt dat veel mensen verslaafd raken. Hierdoor is een alcoholverslaving de meest voorkomende verslaving in Nederland, ondanks dat het middel voor ontzettend veel gezondheidsklachten en andere risico’s zorgt.

Wat doet cocaïne?

Cocaïne is een heftige en stimulerende harddrug. De effecten van coke zijn erg heftig en de drug kan u een euforisch gevoel geven. Hierbij krijgt u het idee dat u de hele wereld aankunt. U heeft namelijk meer energie en bent scherper dan eerst. De werking van de drug is echter kortdurend en veel mensen met een cocaïneverslaving gebruiken meerdere keren cocaïne achter elkaar. Juist dit patroon kan ervoor zorgen dat u cocaïneverslaving ontwikkelt. De harddrug is namelijk een van de meest verslavende drugs die bestaat.

Alcohol en cocaïne samen

Waar alcohol verdovend werkt, heeft cocaïne een stimulerende werking op uw lichaam en hersenen. Deze effecten gaan tegen elkaar in en heffen elkaars werking op. Als u veel alcohol heeft gedronken, krijgt u door de cocaïne het idee dat u weer nuchter bent. Dit is een vertekend beeld en in werkelijkheid bent u wel degelijk dronken. Zowel alcohol als cocaïne zijn lastig te doseren en de effecten zijn altijd weer anders. Dit zorgt ervoor dat u een groot risico loopt op een alcoholvergiftiging of een overdosis.

Alcoholverslaving en cocaïneverslaving – wij helpen u

Bent u gevangen onder de invloed die alcohol en cocaïne op uw leven hebben? Bent u niet meer in staat normaal te genieten zonder deze vernietigende drank en drugs? Wij kunnen u helpen. Onze afkickkliniek Bekaruu heeft al vele mensen mogen helpen met hun problemen. U krijgt bij ons de allerbeste zorg die u zich maar kunt voorstellen. Wacht daarom niet langer en bel naar 085 – 273 7591 om een van onze medewerkers te spreken. Ook kunt u een e-mail sturen: info@bekaruu.nl.