Alcoholverslaving en gokverslaving 2018-09-20T10:02:32+02:00

Alcoholverslaving en gokverslaving

Gokken gaat om het nemen van risico’s en alcohol zorgt ervoor dat u deze risico’s verkeerd inschat. Dit maakt het een gevaarlijke combinatie. Daarnaast zijn beide activiteiten erg verslavend. Niet voor niets heeft Bekaruu al veel mensen mogen helpen met een alcoholverslaving en gokverslaving. Ongeacht welke problemen u momenteel heeft, het is nooit te laat om hulp in te schakelen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op via telefoonnummer 085 – 273 7591 of het e-mailadres info@bekaruu.nl.

Alcohol en gokken gaat slecht samen

Alcohol zorgt ervoor dat uw hersenen verdoofd worden. Dit zorgt voor het roes-gevoel in uw hoofd en kent twee grote gevolgen op het vlak van gokken.

  • U gaat uw problemen onderschatten

Op het vlak van gokken is dit natuurlijk een groot risico. De alcohol laat u bijvoorbeeld niet beseffen dat u al grote bedragen hebt vergokt en dat u hierdoor in de schulden terecht kunt komen.

  • U gaat uzelf overschatten

“De vorige twee keer had ik ongeluk, maar dit keer zal geluk aan mijn zijde staan”. Deze gedachte kan zomaar door uw hoofd schieten tijdens het gokken. Het probleem is echter dat dit niet waar is en u uzelf hiermee voorliegt. U weet namelijk zelf: het huis wint altijd. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen zorgt alcohol ervoor dat u verkeerde beslissingen maakt.

Negatieve spiraal van alcohol en gokken

Alcoholisme is op zichzelf al een groot probleem waar grote risico’s aan kleven. Een verslaving aan gokken is dit evenzeer. Zeker bij een verslaving aan zowel alcohol als gokken kunt u in een negatieve spiraal terechtkomen. Alcohol zorgt ervoor dat uw barrières wegvallen. Waar het op een bepaald moment bijvoorbeeld verstandig zou zijn om te stoppen, gaat u alsnog door. Als u vervolgens weer een groot bedrag verliest, leidt dit natuurlijk tot stress. Uw uitvlucht is om te grijpen naar de drank. Voor u het weet begint het verhaal weer van vooraf aan. Hier kunt u nauwelijks nog uitkomen, behalve als u professionele hulp zoekt!

Hulp bij een verslaving aan alcohol en gokken

Hoe erg uw problemen momenteel dan ook mogen zijn, u bent bij ons aan het juiste adres. Onze afkickkliniek heeft al vele mensen mogen helpen met hun verslaving. Zij zijn weer in staat te genieten van het leven in al zijn glorie. Wilt u dit ook? Wacht dan niet langer dan nodig is en bel direct 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Wij vertellen u graag meer.