Alcoholverslaving en medicijnverslaving 2018-09-20T10:05:01+02:00

Alcoholverslaving en medicijnverslaving

Heeft u een alcoholverslaving en medicijnverslaving? Dat is een ernstige combinatie waarbij u grote gezondheidsrisico’s loopt. Dit komt omdat alcohol de effecten van medicijnen teniet kan doen. Daarom is de nood om hulp te zoeken hoog! Hier kan onze afkickkliniek in Zuid-Afrika u bij helpen. Wij helpen u effectief en op een persoonlijke manier. Neem daarom contact op via het telefoonnummer 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Alcohol in uw lichaam

Als u een glas alcohol drinkt, dan komt de vloeistof via uw maag in uw bloedbaan terecht. Hierdoor vindt het zijn weg naar uw hersenen waardoor u een loom gevoel ervaart. Dit komt omdat alcohol verdovend werkt op uw hersenen. Dit is dan ook de reden dat u zich duizelig kunt voelen wanneer u drinkt. Verder wordt de alcohol in uw lichaam afgebroken door uw lever. Deze krijgt bij een alcoholverslaving een flinke klap te verwerken als u ineens veel alcohol drinkt.

Medicijnen en alcohol in uw lichaam

Medicatie heeft als doel uw gezondheidskwaal, pijn, stress of angst tegen te gaan. Er bestaan hierbij verschillende categorieën van medicijnen waarbij u kunt denken aan pijnstillers, slaapmiddelen of antidepressiva. Elk medicijn heeft een andere chemische samenstelling welke als doel hebben u te helpen met een probleem. Wanneer dit verwerkingsproces in uw lichaam wordt verstoord door alcohol, kan dit erge risico’s teweegbrengen. Dit geldt natuurlijk zeker bij een alcoholverslaving en medicijnverslaving:

  • Versterkte bijwerkingen. Veel medicatie staat erom bekend om bijwerkingen te hebben. Alcohol kan deze bijwerkingen verergeren.
  • Duizeligheid. Zowel alcohol als medicijnen  kunnen u erg duizelig maken. Als ze samen worden ingenomen, loopt u het risico erg duizelig te worden en zelfs tot val te komen.
  • Langer dronken zijn. Zowel medicatie als alcohol moeten worden verwerkt door uw lichaam. Als gevolg hiervan bent u langer dronken omdat uw organen niet alles tegelijkertijd kunnen verwerken. U blijft hierdoor langer dronken wat voor grote risico’s in het verkeer kan zorgen!

Op hogere leeftijd neemt de kans toe dat u medicijnen moet innemen. Het is dan ook geen verbazing dat een alcoholverslaving bij ouderen boven de 50 jaar steeds vaker voorkomt. Als u hiernaast ook nog eens medicijnen inneemt, kunt u contact op te nemen met ons. Ook hier kunnen wij u namelijk bij helpen!

Hulp bij een alcoholverslaving en medicijnverslaving

Ziet u in dat u verslaafd bent aan alcohol en medicijnen? Bent u op zoek naar professionele hulp om weer te kunnen genieten van het leven? Wij bieden u de best mogelijke hulp die u zich maar kunt voorstellen. Onze Zuid-Afrikaanse afkickkliniek is de ideale locatie om geholpen te worden. Wacht hiervoor niet langer en bel het telefoonnummer 085 – 273 7591. Ook kunt u ons een e-mail sturen wat u kunt doen op het e-mailadres: info@bekaruu.nl.