Alcoholverslaving en ouderen (50+) 2018-09-20T10:08:44+02:00

Alcoholverslaving en ouderen (50+)

De combinatie van alcoholverslaving en ouderen is een groot probleem in onze samenleving. Dit maatschappelijk probleem wordt sterk onderschat, maar niet bij Bekaruu. Wij zien namelijk in dat u ernstige gezondheidsrisico’s loopt bij een verslaving aan alcohol als u ouder bent dan 50 jaar. Daarom is het noodzakelijk om professionele hulp te zoeken. Bel hiervoor naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Want ondanks uw hogere leeftijd, kunnen wij u nog steeds helpen!

Waarom alcohol gevaarlijk is voor ouderen

Het menselijk lichaam verandert naarmate de jaren vorderen. Dit komt natuurlijk op erg veel gebieden naar voren toe. Een voorbeeld hiervan is het feit dat uw lichaam steeds meer vet gaat bevatten in de loop der jaren. Dit gaat ten koste van de hoeveelheid vocht in uw lichaam. Alcohol heeft een vochtafdrijvende werking op uw lichaam. Dit wil zeggen dat de alcohol uw lichaam uitdroogt. Vocht is echter ontzettend belangrijk voor onze organen en een alcoholverslaving op hogere leeftijd is dan ook extra schadelijk.

Ook kunt u in de loop der jaren een resistentie tegen alcohol hebben opgebouwd. Uw lichaam is steeds meer gewend geraakt aan alcohol waardoor u steeds meer alcohol nodig heeft ten opzichte van vroeger. Dit maakt dat u grote hoeveelheden alcohol nuttigt, wat maakt u veel schade toebrengt aan uw maag, (slok)darm, lever en hersenen.

Verslavende werking van alcohol

Een groot nadeel van alcohol is dat u er verslaafd aan kunt raken. Zeker bij een alcoholverslaving kunt u na verloop van tijd steeds moeilijker zelf stoppen met alcohol. Uw lichaam zal namelijk afhankelijk zijn geraakt aan de alcohol en ineens stoppen zal tot heftige ontwenningsverschijnselen leiden. U kunt voor het afkicken van alcoholverslaving contact met ons opnemen.

Medicatie bij ouderen en alcohol

Naarmate u ouder wordt, neemt ook de kans toe dat u medicijnen inneemt om ergens mee geholpen te worden. Deze medicatie kan u ergens van genezen, pijnstillend zijn of u helpen in slaap te komen. Wat het doel van de medicatie dan ook mag zijn, het is niet verstandig om medicijnen en alcohol te combineren. De combinatie kan schadelijk en in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn! Wij kunnen u – ook op hogere leeftijd – helpen bij een alcoholverslaving en medicijnverslaving.

Alcoholverslaving en ouderen – zoek hulp!

Ook als u wat ouder bent helpen wij u weer grip te krijgen op het leven. Wij hebben namelijk speciale behandelingen voor ouderen waarbij wij sterk rekening houden met uw leeftijd. Onze gespecialiseerde behandelaars in Zuid-Afrika hebben al vele mensen mogen helpen in de loop der jaren. Bel ons vandaag nog op 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl voor meer informatie.