Alcoholverslaving en psychische aandoening 2018-09-20T10:06:45+02:00

Alcoholverslaving en psychische aandoening

Het is niet makkelijk om te leven met een alcoholverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose). Wij begrijpen dit en helpen u weer controle te krijgen over uw leven. Wij hebben in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika al vele mensen mogen helpen. Wilt u ook weer genieten van het leven? Wacht dan niet langer en bel vandaag nog naar 085 – 273 7591. Daarnaast kunt u ons een e-mail sturen naar info@bekaruu.nl. U verdient de best mogelijke hulp in uw situatie. Onze mensen kunnen u deze hulp bieden!

De problemen van een verslaving aan alcohol

Helaas komt een alcoholverslaving erg vaak voor. Ondanks dat het middel zo vaak wordt gedronken, kent alcoholische drank erg grote gezondheidsrisico’s. Deze komen met name op lange termijn tot uiting. Veel mensen drinken alcohol echter voor de effecten op korte termijn. Zo heeft alcohol een verdovend effect op uw hersenen. Het drinken van het middel kan hierdoor een manier zijn om aan stress te ontsnappen. Alcohol zorgt er namelijk voor dat u uzelf gaat overschatten en uw problemen gaat onderschatten. Dit is een groot probleem, zeker als u kampt met een psychische aandoening.

Problemen alcoholverslaving en psychische aandoening

Een psychische aandoening is een verzamelwoord voor tal van verschillende aandoeningen waar u aan kunt lijden. Enkele voorbeelden hiervan zijn als volgt:

  • ADD;
  • ADHD;
  • Autisme;
  • Borderline;
  • Depressie;
  • Dwangmatige stoornis;
  • Eetstoornis;
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom).

De klachten die per psychische aandoening naar voren komen, zijn verschillend. Misschien bent u wel erg angstig of u heeft depressieve gevoelens. Of misschien heeft u te maken met een dwangmatige stoornis. Het is logisch dat u hier de nodige stress en ergernis van kunt ervaren. Hoe lastig de situatie ook is en hoe vervelend u zich dan ook voelt, het is belangrijk om geen alcohol te drinken. Alcohol lost uw problemen namelijk niet op en zorgt er alleen voor dat u zich even wat minder slecht voelt. Dit is echter tijdelijk, waar de gezondheidsrisico’s permanent kunnen zijn. Dit geldt zeker als u medicatie inneemt wat een alcoholverslaving en medicijnverslaving tot gevolg kan hebben.

Hulp bij alcoholverslaving en psychische aandoening

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op voor professionele hulp! Wij helpen u weer controle te krijgen over het leven. Wij zijn namelijk specialist in de behandeling van een dubbele diagnose. Onze behandelaars in Zuid-Afrika gaan persoonlijk en professioneel met u om en weten waar u tegenaan loopt. Bel daarom direct naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.