Alcoholverslaving en seksverslaving 2018-09-20T10:11:09+02:00

Alcoholverslaving en seksverslaving

Een alcoholverslaving en seksverslaving komen samen vaak voor. Zowel alcohol als seks zijn namelijk erg verslavend en kunnen na verloop van tijd een steeds grotere grip krijgen op uw leven. Zoekt u hulp voor uw verslavingen? U kunt bij ons terecht voor hulp. In Zuid-Afrika helpen wij mensen hun verslavingen onder controle te krijgen. U hoeft niet langer te wachten dan nodig is. Bel daarom vandaag nog naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Wij zorgen ervoor dat u weer kunt genieten van het leven.

Verslaafd aan alcohol en seks?

Van alcohol is het bekend dat het de meest voorkomende verslaving is in Nederland. Dit komt omdat alcohol een sociaal geaccepteerd middel is dat op veel plekken te koop is. Hiervan zijn de grote risico’s van alcoholverslaving algemeen bekend. Desondanks drinken veel mensen alcohol uit gewoonte of omdat ‘erbij hoort’. Een andere groep mensen is daarentegen op zoek naar de ontspannen effecten van de drank. Ook u voelt zich waarschijnlijk losser als u alcohol heeft gedronken. Zeker als u kickt op seks en misschien wel een seksverslaving heeft, komt dit van pas.

Effecten van alcohol op seksuele grenzen

In het uitgaanscircuit wordt de combinatie van alcohol en seks vaak gelegd. Dit komt omdat alcohol uw hersenen verdoven. Dit zorgt ervoor dat u meer ontspannen wordt en u minder schaamte voelt. Deze schaamte komt bij seks geregeld voor. Zeker bij een seksverslaving worden deze seksuele grenzen steeds verder verlegd wat voor gevoelens van schaamte kan zorgen. Ondanks wat er vaak gedacht wordt, gaat het bij een seksverslaving niet alleen om uw gedrag. Ook de gedachten die u heeft over seks vallen hiermee samen. Alcohol kan daarom een manier zijn om uw seksuele gedachten steeds verder te voeden waardoor deze steeds extremer worden. De gevolgen en risico’s van seksverslaving zijn hierdoor dan ook niet mis.

Hulp bij alcoholverslaving en seksverslaving

Zit u gevangen in een cyclus van alcohol drinken en seks? Zorgt dit voor problemen in uw leven en hebben u en uw omgeving hier steeds meer moeite mee? Neem dan gerust contact met ons op voor professionele hulp. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika heeft al vele mensen mogen helpen met hun verslaving. Zij zijn inmiddels weer in staat te genieten van het leven! Lees hun ervaringen of neem direct contact met ons op via 085 – 273 7591 of e-mail ons op info@bekaruu.nl.