Alcoholverslaving en zwangerschap 2018-09-20T10:12:16+02:00

Alcoholverslaving en zwangerschap

Een alcoholverslaving en zwangerschap gaan niet samen, punt uit. Zo simpel als dat klinkt, zo lastig is het stoppen met alcohol wanneer u verslaafd bent. Bij Bekaruu begrijpen wij dit en willen wij benadrukken dat dit geen reden is om u te schamen. Wel is dit een reden om contact met ons op te nemen voor professionele hulp. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is de ideale plaats om veilig te kunnen breken met uw verslaving aan alcohol. Neem direct contact op door een e-mail te sturen naar info@bekaruu.nl of te bellen naar 085 – 273 7591. Bovendien zijn onze wachttijden gemiddeld gezien erg kort!

Waarom geen alcohol drinken tijdens de zwangerschap?

De meest belangrijke reden om geen alcohol te drinken tijdens de zwangerschap is het Foetaal Alcohol Syndroom, wat ook wel FAS wordt genoemd. FAS staat voor alle tekortkomingen die kinderen krijgen als vrouwen alcohol drinken tijdens de zwangerschap. Deze tekortkomingen kunnen zowel mentaal als fysiek zijn. Op het mentale vlak kan uw ongeboren kindje concentratie-, emotie- en geheugenstoornissen ontwikkelen. Op het fysieke vlak kan uw kindje trager groeien dan leeftijdsgenoten. Daarnaast hebben kindjes met FAS vaak een abnormaal klein hoofdje. Ook gaat FAS vaak gepaard met afwijkingen op neurologisch vlak wat voor de volgende klachten kan zorgen:

  • Hyperactiviteit;
  • Verstandelijke beperking;
  • Autisme;
  • Sociaal beperkt gedrag.

Hulp bij alcoholverslaving tijdens zwangerschap

Het is duidelijk dat alcohol tijdens de zwangerschap erg slecht is. Daarentegen kennen wij de verslavende werking van alcohol. Wij weten daarom dat u uw ongeboren baby absoluut geen kwaad wilt doen. Toch kunt u gevangen zijn door de verslavende werking van alcohol. Dit is niet aan u te wijten. Het is wel aan u te wijten als u nu geen contact met ons opneemt voor professionele hulp. Wacht daarom niet langer en bel naar het telefoonnummer 085 – 273 7591. Ook kunt u ons e-mailen voor meer informatie: info@bekaruu.nl.