Risico’s alcoholverslaving 2018-09-20T09:34:42+02:00

Risico’s alcoholverslaving

Een alcoholverslaving kan vele risico’s met zich meebrengen. Gezondheidsklachten en financiële problemen zijn een alcoholist vaak niet vreemd. Ziet u in dat uw alcoholverslaving een groot probleem is en bent u op zoek naar professionele hulp? Zoek dan niet verder want bij onze afkickkliniek in Zuid-Afrika bent u aan het juiste adres. Neem contact op met onze medewerkers op het telefoonnummer 085 – 273 7591. Bovendien kunt u ons een e-mail sturen: info@bekaruu.nl.

Risico’s alcoholverslaving – het grote risico van alcohol

Alcohol is een van de meest voorkomende verslavingen in Nederland. Een van de redenen hiervoor is dat alcohol in onze westerse maatschappij sociaal geaccepteerd is. Dit gebeurt ondanks dat de problemen die het middel met zich meebrengt. Er bestaat echter geen twijfel dat er vele risico’s aan een alcoholverslaving klampen. Een groot probleem hiervan is dat het zelfstandig losbreken met de drank erg lastig is. Alcohol is namelijk onwijs verslavend en een terugval lonkt voor vele alcoholisten al snel. Daarom is professionele hulp voor het afkicken van alcoholverslaving aan te raden.

Fysieke risico’s alcoholverslaving

Alcohol kan ernstige gezondheidsrisico’s teweeg brengen die vaak ernstig en permanent van aard zijn. Een alcoholverslaving zorgt namelijk voor een grotere kans op lichamelijke klachten:

  • Hersenenschade (zoals het syndroom van Korsakov);
  • Maagklachten (ontstoken maagslijmvlies);
  • Kans op overgewicht (alcohol bevat veel calorieën);
  • Darm en leverschade;
  • Kans op kanker in de mond, keel, strottenhoofd en slokdarm.

Alcohol verdooft uw hersenen wat ertoe leidt dat u meer risico’s zult nemen dan dat u normaal zult doen. Dit leidt ertoe dat u beslissingen zult nemen waar u nuchter spijt van kunt krijgen. Denk daarbij aan autorijden als u dronken bent. Een ander voorbeeld is dat u uzelf gaat overschatten en sneller ruzies en conflicten kunt hebben. Het is logisch dat u daarmee voor fysieke risico’s zorgt bij zowel uzelf als anderen.

Financiële risico’s alcoholverslaving

Een ander groot probleem van een alcoholverslaving is dat het u in de financiële problemen terecht kan brengen. Dit komt vanwege de simpele reden dat alcohol duur is. Daarnaast bouwt u na verloop van tijd resistentie op tegen alcohol. Waarschijnlijk zult u zelf ook merken dat u steeds meer alcohol moet drinken om dezelfde effecten als eerder te ervaren. Dit zorgt ervoor dat uw alcoholverslaving gepaard gaat met steeds meer drank. U drinkt meer en meer, wat ertoe leidt dat u steeds meer geld eraan uitgeeft.

Sociale risico’s alcoholverslaving

Iedereen kent de uitspraak “alcohol maakt meer kapot dan je lief is“. U bent namelijk uzelf niet wanneer u drinkt. Alcohol verdooft de hersenen wat ervoor zorgt dat u uzelf overschat en uw problemen onderschat. Daardoor zult u sneller in conflictsituaties terechtkomen met mensen om u heen. Het kan voor uw sociale omgeving namelijk erg lastig zijn om met u om te gaan als u een alcoholverslaving heeft. De nood om professionele hulp te zoeken voor het afkicken van een alcoholverslaving is dan hoog.

Risico’s alcoholverslaving – zoek hulp

Het is duidelijk dat u bij een alcoholverslaving hulp dient te zoeken. Onze kliniek in Zuid-Afrika is hier de ideale locatie voor. Hoe erg uw alcoholprobleem dan ook is, onze specialisten helpen u graag. Neem daarom vandaag nog contact op met 085 – 273 7591. Dit is het telefoontje dat uw leven kan veranderen. Ook kunt u ons een e-mail sturen voor meer informatie: info@bekaruu.nl.