Stoppen met alcohol 2018-09-20T09:51:17+02:00

Stoppen met alcohol

Heeft u genoeg van de drank? Bent de hoofdpijn, stress en ruzies met uw omgeving meer dan zat? Dan is het verstandig te stoppen met alcohol. Besluit u om dit zelf te doen of om professionele hulp in te schakelen? Zeker als u een alcoholverslaving heeft, is de eerste optie bijna onmogelijk. Daarom is het aan te raden om in behandeling te gaan Zuid-Afrika. Onze afkicklocatie biedt u alle zorg die u nodig heeft waardoor u weer zelf de controle krijgt over uw eigen leven. Verstuur daarom vandaag nog een e-mail naar info@bekaruu.nl of bel naar 085 – 273 7591.

Waarom wilt u stoppen met alcohol?

Er lijkt geen eind te komen aan de redenen die u kunt opvoeren om te stoppen met alcohol. De drank kent namelijk ontzettend veel risico’s en door te stoppen met drinken vermindert of ontloopt u deze problemen volledig:

 • Kans op schade aan hersenen, darm, lever en hart- en vaatziekten;
 • Gebrek aan energie door slecht slapen;
 • Financiële problemen;
 • Kapotte relaties met vrienden en/of familie;
 • Verslechterde werkprestaties;
 • Grotere kans op andere verslavingen zoals seksverslaving, cocaïneverslaving, gameverslaving of cannabisverslaving.

Het is duidelijk dat u bovenstaande problemen kunt vermijden door te stoppen met alcohol. De meest effectieve manier hiervoor is om onze hulp in te schakelen. Neem daarom contact met ons op voor de hulp die u zo hard nodig heeft.

Zelfstandig stoppen met alcohol

Het is uw keuze om te beslissen of u al dan niet zelfstandig wilt stoppen met alcohol. Als u deze belangrijke beslissing maakt, dan is het slim om duidelijk te krijgen wat uw doel is. Wilt u uw drankgebruik matigen of juist helemaal stoppen met games? Zorg dat u dit duidelijk heeft voor uzelf. Op die manier heeft u een streefpunt waarbij u de volgende tips toe kunt passen:

 • Vertel uw omgeving dat u wilt stoppen
  • Zoek steun door bij uw omgeving aan te geven te stoppen met alcohol. Op die manier steunen en motiveren zij u wanneer u het lastig heeft.
 • Ken uw eigen triggers en valkuilen
  • Drinkt u altijd na een drukke werkdag? Of is het een gewoonte om te drinken wanneer u ‘s avonds op de bank zit? Zorg dat u dit weet zodat u ernaar kunt handelen om niet naar de drank te grijpen.
 • Vermijd verleidingen
  • Drinkt u altijd als u op stap gaat? Stel voor om de Bob te zijn. Heeft u altijd drank in huis? Zorg dat u dit niet meer in huis hebt liggen. Door dit soort maatregelen te treffen, maakt u het uzelf een stuk eenvoudiger.
 • Zorg dat u geniet van de alcoholvrije voordelen
  • Afvallen, fitter zijn, geld besparen; geniet van de voordelen van een alcoholvrij leven.

Stoppen met alcohol in Zuid-Afrika

Mensen die gedurende langere tijd veel alcohol hebben gedronken, kunnen een verslaving aan alcohol hebben ontwikkeld. Voor hen zijn bovenstaande tips geen optie meer. In dat geval kunnen wij u helpen te stoppen met alcohol in Zuid-Afrika. Het grote voordeel hiervan is dat u uit uw eigen omgeving bent en u zich volledig kunt richten op uw herstel. De behandeling richt zich op het doel u permanent uw alcoholverslaving onder controle te laten houden. Wij doen dit door u te helpen op psychologisch, spiritueel en lichamelijk vlak.

Hulp bij stoppen met alcohol drinken

U dient niet te licht te denken over het stoppen met alcohol. Wij raden het daarom aan contact met ons op te nemen voor professionele hulp. Wij staan u graag te woord op 085 – 273 7591 of stuur ons een e-mail: info@bekaruu.nl.