Cannabisverslaving 2018-09-24T12:23:37+02:00

Cannabisverslaving – hulp bij cannabisverslaving

Cannabis (wiet en hasj) kent een onschuldig imago. In Nederland valt het onder het gedoogbeleid en wordt het ingedeeld in de categorie softdrugs. Toch klampen er veel problemen aan een cannabisverslaving. Net als bij iedere verslaving, is het controleren van uw gedrag en gedachten haast onmogelijk. Wacht niet langer en gooi het roer om. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is bijzonder effectief in de behandeling van verslavingen. Bel daarom meteen naar het telefoonnummer 085 – 273 7591 of stuur ons een e-mail: info@bekaruu.nl.

Wanneer heb ik een cannabisverslaving?

Een verslaving aan cannabis ontstaat niet van de ene op de andere dag. De drug is bijvoorbeeld minder verslavend dan cocaïne. Toch bestaat er een duidelijk onderscheid tussen ‘hobbymatig’ gebruik van cannabis en een cannabisverslaving. Als u verslaafd bent, dan zult u niet eenvoudig uw gedachten en gedrag kunnen controleren. U zult in zekere zin gevangen zijn door uw verslavende gedachten. Dit gaat samen met een groot verlangen naar de drugs en mislukte pogingen om te stoppen met cannabis. Ook de volgende stellingen gaan in op een mogelijke cannabisverslaving:

  • U gebruikt steeds meer cannabis in vergelijking met vroeger;
  • Veel van uw geld besteedt u aan cannabis;
  • U voelt zich beroerd als u geen cannabis heeft gebruikt;
  • U heeft soms het gevoel dat alleen cannabis nog geluk brengt in het leven;
  • Pogingen om te stoppen zijn kansloos;
  • Uw vrienden, familie of collega’s, uiten hun zorgen over uw situatie.

Als u bovenstaande punten herkent dan bent u misschien wel cannabisverslaafd. In dat geval kan het u veel goeds brengen om onze professionele hulp in te schakelen. Vele mensen zijn door ons geholpen met hun verslavingsprobleem en zijn weer in staat om drugsvrij te genieten van het leven. Spreekt u dit ook aan? Neem dan direct contact met ons op.

Kick af van cannabis in Zuid-Afrika

Om u te helpen met uw verslaving kunt u bij ons afkicken in de Zuid-Afrikaanse kliniek Bekaruu. De zorgprofessionals in Zuid-Afrika hebben het beste met u voor. Daarom gaan zij tot het uiterste om u te helpen met uw drugsprobleem. Ook vindt u in onze kliniek volop luxe in een kleinschalige en mooie omgeving. In alle privacy kunt u zich compleet focussen op uw herstel.

Lees meer: afkicken van cannabisverslaving.

Dubbele diagnose

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor uw verslaving aan cannabis. Die oorzaak weet u wellicht niet zo snel op te noemen, want het kan zijn dat er een complexe reden achter zit. Misschien heeft u wel een dubbele diagnose. Daarbij heeft u zowel een verslaving als een aandoening van psychische aard. Dit is een complex probleem waar u onze hulp zeker bij kunt gebruiken.

Lees meer: cannabisverslaving en psychische aandoening

Cannabisverslaving en ander middelengebruik

Het gebruik van cannabis kan samengaan met andere soorten middelen. U kunt bijvoorbeeld kicken op de effecten die verschillende drugs samen veroorzaken. Het probleem is dat u uzelf hiermee blootstelt aan een combinatieverslaving.

Cannabisverslaving en alcoholverslaving

Het gebruik van cannabis kan samengaan met alcohol. Er bestaat hier zelfs een speciaal woord voor: stronken zijn (stoned en dronken). Net als cannabis kent alcohol een onschuldig imago. Dit is echter niet terecht, want een alcoholverslaving kent veel risico’s en is niet voor niets de meest voorkomende verslaving in Nederland.

Lees meer: cannabisverslaving en alcoholverslaving.

Cannabisverslaving en cocaïneverslaving

Cannabis en cocaïne kennen twee totaal verschillende effecten. Wiet en hasj maken u relaxed, waar de coke u juist extra energie geeft. De crash die cocaïnegebruik met zich meebrengt, wordt door sommigen opgevangen door cannabis te gebruiken. Dit gaat echter niet zonder risico’s.

Lees meer: cannabisverslaving en cocaïneverslaving.

Cannabis bij kwetsbare doelgroepen

Niet iedereen is even goed bestand tegen de gevolgen van cannabis. Dit geldt zowel voor de effecten op korte termijn als de effecten op lange termijn. Bij Bekaruu schenken wij juist ook aandacht aan kwetsbare doelgroepen. Wij vinden namelijk dat iedereen de allerbeste zorg verdient; ongeacht leeftijd, geslacht of wat dan ook.

Cannabisverslaving en zwangerschap

Een verslaving aan cannabis kan voorkomen bij de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Zo ook bij zwangere vrouwen. Cannabis gebruiken als u zwanger bent kan onomkeerbare gevolgen hebben voor uw ongeboren baby. Hoe eenvoudig het advies ook luidt om te stoppen met cannabis, zo lastig kan het zijn om daadwerkelijk ermee te stoppen. Wij kunnen u echter helpen!

Lees meer: cannabisverslaving en zwangerschap.

Cannabisverslaving en ouderen

Het menselijk lichaam verandert enorm in de loop der jaren. Hierdoor wordt de weerstand minder en ontstaat er een groter risico op gezondheidsklachten. Dit geldt zeker voor mensen boven een leeftijd van 50. Gebruikt u cannabis of een andere drug op hogere leeftijd? Dan loopt u extra gezondheidsrisico’s. Ook u kunt bij ons rekenen op de allerbeste hulp. Onze speciale ouderengroepen helpen u te breken met uw verslavende gedrag.

Lees meer: cannabisverslaving en ouderen.

Professionele hulp bij een cannabisverslaving

Het is duidelijk dat cannabis veel problemen kan veroorzaken. Deze problemen vormen een reden om direct contact op te nemen met ons voor professionele hulp. Bel vandaag nog naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Wij vertellen u graag meer wat we voor u kunnen betekenen. Ook kunt u meer informatie lezen op de ‘veelgestelde vragen cannabisverslaving‘.