Afkicken van cannabis 2018-09-24T12:35:20+02:00

Afkicken van cannabis

Heeft u het gehad met uw verslaving aan cannabis? Bent u het zat nergens meer energie voor te hebben naast het roken van wiet en hasj? Leidt het zelf stoppen met cannabis maar tot tijdelijk succes? Dan kunnen wij u helpen. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika helpt u uw verslaving onder controle te krijgen. Het afkicken van cannabis is een intensief proces, maar u heeft een eerste stap genomen door deze pagina te lezen. Het is nu een kleine moeite om te bellen naar 085 – 273 7591 of een e-mail te versturen naar info@bekaruu.nl. Wij helpen u weer te genieten van het leven.

Zelf afkicken van cannabis of niet?

Het is altijd een goed idee om te stoppen met het gebruiken van drugs of alcohol. Toch klinkt stoppen een stuk eenvoudiger dan hoe het in de praktijk is. Misschien heeft u al geprobeerd zelf te stoppen met cannabis. Dan heeft u mogelijk zelf al ervaren dat u constant omringd wordt door verleidingen om u heen. Misschien staat u wel te veel in contact met uw dealer of gebruiken veel mensen drugs in uw omgeving. Dit maken zijn vervelende zaken waar u – zonder professionele hulp – maar lastig mee om kunt gaan. Een ander mogelijk probleem is dat u last kunt hebben van een dubbele diagnose, ofwel een cannabisverslaving en psychische aandoening (zoals een angststoornis, ADHD of een depressie). Het leven met een dubbele diagnose is niet eenvoudig. U verdient de best mogelijke zorg en die vindt u bij ons.

Afkicken van cannabis in Zuid-Afrika

Als u bij ons in behandeling komt, bent u in Zuid-Afrika ver verwijderd van uw huidige leven. Bij ons heeft u tijdelijk niets anders om u heen dan de luxe behandellocatie. Dit zorgt dat u zich volledig kunt focussen op maar één ding; uw herstel. U zult bij ons leren uw verslaving onder controle te houden. De technieken die wij hanteren zijn gericht op uw persoonlijke situatie. Onze gemotiveerde behandelaars hebben al vele mensen mogen helpen met hun problematiek. Bent u enthousiast en wilt u meer informatie? Contacteer ons dan.

Afkicken in Zuid-Afrika bij Bekaruu

 • Behandeltechnieken die zichzelf hebben bewezen;
 • Gedreven zorgmedewerkers die er alles aan doen u te helpen;
 • Volop privacy;
 • Uw situatie staat centraal bij ons;
 • Korte wachttijden;
 • Luxe en kleinschalige kliniek;
 • Behandeling valt binnen basispakket van de Nederlandse zorgverzekering.

Rol van terugvalpreventie

Een belangrijk onderdeel binnen al onze behandelingen is terugvalpreventie. Tijdens onze behandelingen leert u om te gaan met uw verslaving. De technieken die wij u bijbrengen, zorgen ervoor dat u uw verslaving de baas kunt zijn. Op die manier heeft u grip op de verslavende stemmen in uw hoofd. De volgende onderdelen komen hier bijvoorbeeld aan bod:

 • Leren omgaan met:
  • Verleidingen;
  • Negatieve emoties;
  • Vrije tijd;
 • Blijvende herstelmotivatie;
 • Acceptatie dat de verslaving bij uw persoon hoort.

Kosten voor het afkicken van cannabis

De behandeling en verslavingstherapie van Bekaruu vallen binnen het basispakket van uw zorgverzekering. Daarom krijgt u de behandelkosten van het volledige traject vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit zorgt ervoor dat u alleen uw eigen risico kwijt bent (wettelijk verplicht). Daarnaast dient u zelf de vliegtickets naar Zuid-Afrika te betalen. Wilt u meer informatie over de vergoeding en kosten voor het afkicken van cannabis? Neem contact met ons op.

Stap 1 – intakegesprek cannabisverslaving

Het inplannen van een intakegesprek is de eerste stap die u kunt nemen om geholpen te worden met uw cannabisverslaving. U bent voor een eerste gesprek welkom op een van onze Nederlandse locaties. Wij zijn onderdeel van Vincere GGZ en onze locaties zijn als volgt:

Tijdens het intakegesprek gaat u het gesprek aan met een psycholoog over uw verslaving. Uw geschiedenis, het heden en uw cannabisgebruik komen hier bijvoorbeeld naar voren toe. De psycholoog heeft als doel om tot een diagnose te komen van uw persoonlijke situatie. Op basis hiervan komen wij met een behandelplan.

Stap 2 – behandelplan cannabisverslaving

De diagnose van de psycholoog wordt van een second opinion voorzien door een psychiater. Samen ontwikkelen zij een behandelplan waarin wordt besproken hoe wij u kunnen helpen binnen onze mogelijkheden. Niet alleen een behandeltraject in Zuid-Afrika behoort tot de mogelijkheden, wij bieden namelijk ook behandelingen in Nederland en Portugal aan. Onze behandelingen kunnen verschillen qua lengte, locatie en intensiviteit. Indien nodig worden er ook behandelingen gecombineerd. Wij stellen alles in het werk om u zo goed en compleet mogelijk te helpen.

Meld u aan – afkicken van cannabis

Krijg uw cannabisverslaving onder controle en neem contact op met ons. Bel vandaag nog naar 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Wij vertellen u graag meer wat voor mogelijkheden er zijn.