Cannabisgebruik 2018-09-24T12:41:15+02:00

Cannabisgebruik

Voor veel dingen in het leven geldt; doe het met mate. Dit geldt ook voor het gebruiken van cannabis (wiet en hasj). Overmatig cannabisgebruik is nergens goed voor en geeft een risico op een cannabisverslaving. Hier komen diverse risico’s bij kijken. Kunt u maar niet losbreken van de verslavende werking van wiet en hasj? Is de maat vol en acht u de tijd rijp om professionele hulp te zoeken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. In onze afkickkliniek in Zuid-Afrika helpen wij u met uw verslavingsprobleem. Bel hiervoor naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Hoe vindt cannabisgebruik plaats?

De meest voorkomende manier om cannabis te gebruiken is door het te roken in de vorm van een joint. Hierbij wordt verkruimelde hasj of wiet opgerold in een sigaret. Daarnaast zijn er nog andere manieren van cannabisgebruik die ieder een eigen werking hebben.

Cannabis roken in hasjpijp of waterpijp

De cannabis wordt opgerookt via speciale een hasjpijp of waterpijp.

Cannabis inhaleren via een vaporizer of verdamper

Een vaporizer of verdamper zorgt ervoor dat er geen teer en koolmonoxide vrijkomt.

Cannabis eten als spacecake of hasjbonbon

Een spacecake is vorm van cannabisgebruik die heftige effecten kan veroorzaken. Ook een hasjbonbon kan worden gegeten.

Cannabis drinken in thee en (hasj)melk

Thee zetten van cannabisbladeren en hasjmelk bieden ook manieren om cannabis binnen te krijgen.

Cannabis ‘eten’ in de vorm van cannabisolie

Steeds populairder wordt het zogenaamde cannabisolie dat via druppels op de tong wordt ingenomen.

Cannabisgebruik – Wanneer ben ik verslaafd?

Herinnert u de eerste keer dat u een trekje nam van een joint? Bestaat er een groot verschil tussen de situatie waarin u nu bevindt? Waarschijnlijk wel. U raakt namelijk niet van de ene op de andere dag verslaafd aan drugs. Hier gaat een langere periode van herhaaldelijk gebruik aan vooraf. Misschien merkt u dat u steeds meer wiet en hasj bent gaan roken. Of u bent zwaardere varianten gaan uitproberen. Dit soort gedrag leidt ertoe dat ook uw gedachtegang verandert. U zult een andere relatie met de cannabis hebben gekregen. De drugs krijgen een steeds belangrijkere rol in uw leven. Dat zorgt ervoor dat zelf stoppen met cannabis erg lastig is. U heeft een cannabisverslaving wanneer u niet meer zelf in staat bent uw drugsgebruik onder controle kunt krijgen.

Hulp bij overmatig cannabisgebruik

Er bestaat hulp om van cannabis af te komen. Onze therapieën zijn er namelijk op gericht om u blijvend te leren omgaan met uw verslaving. U zult misschien momenteel al merken dat er veel verleidingen bestaan in uw leven. Daarom is het juist effectief om af te kicken in Zuid-Afrika. Onze behandelingen zijn gebaseerd op bewezen technieken en helpen u uw verslaving onder controle te krijgen. Wacht niet langer en bel vandaag naar 085 – 273 7591 of e-mail ons op info@bekaruu.nl voor meer informatie.