Cannabisverslaving en ouderen (50+) 2018-09-24T13:08:06+02:00

Cannabisverslaving en ouderen (50+ en verslaafd)

De combinatie van cannabisverslaving en ouderen komt vaker voor dan gedacht. Veel mensen denken dat problemen rondom drugs en alcohol alleen betrekking hebben op jongeren, dit is echter niet zo. In onze jarenlange ervaring in de verslavingszorg hebben wij gezien dat ouderen ook vaak ten prooi vallen aan een verslaving. Bent u ouder dan 50 en verslaafd? Dan kunnen wij u helpen. Onze therapieën zijn erop gericht u zo compleet mogelijk te helpen met uw problematiek. Bel daarom vandaag nog naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nlDit is het begin van een nieuw leven!

Veranderend lichaam bij ouderen

Het menselijk lichaam verandert in de loop der jaren ontzettend veel. Na uw geboorte groeit u uit tot een volwassen mens. Daarna vindt het verouderingsproces geleidelijk plaats. Dit komt op verschillende manieren tot uiting:

  • Uw organen werken trager dan eerst
  • De bloedsomloop vertraagt en verzwakt;
  • De hersenfunctie neemt af;
  • U heeft een verminderde weerstand.

Ouderdom zorgt ervoor dat u vatbaarder bent voor gezondheidsproblemen. Dit maakt dat cannabisgebruik een groot risico vormt. Cannabis heeft namelijk gevolgen voor uw longen, hart, bloedvaten en hersenen. Daarnaast zit een cannabisverslaving complex in elkaar en is zelf stoppen met cannabis bij een verslaving niet eenvoudig. Dit kan zorgen voor veel mentale klachten.

Cannabisverslaving en ouderen – speciale behandelgroepen

Bij Bekaruu zijn wij van mening dat iedereen de beste mogelijke zorg moet krijgen in zijn of haar situatie. Voor mensen van boven de 50 hebben wij speciale behandelgroepen in onze Zuid-Afrikaanse afkickkliniek. Uw situatie verschilt namelijk met iemand van bijvoorbeeld 20 die verslaafd is. U gebruikt misschien al gedurende een erg lange tijd wat ertoe leidt dat het een onderdeel van uw leven is geworden. Misschien heeft u wel een dubbele diagnose: een cannabisverslaving en psychische aandoening. Wat de situatie dan ook mag zijn: wij bieden hulp bij cannabisverslaving en ouderen bieden persoonlijke en professionele zorg.

Neem contact op

Uw leeftijd hoeft geen belemmering te zijn om professionele hulp te zoeken. Bel daarom vandaag nog naar 085 – 273 7591 voor meer informatie. Ook kunt u een e-mail sturen: info@bekaruu.nl. Wij hopen snel iets van u te horen.