Cannabisverslaving en psychische aandoening 2018-09-24T13:10:32+02:00

Cannabisverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose)

In onze kliniek zien wij een cannabisverslaving en psychische aandoening vaak samengaan. Dit wordt ook wel een dubbele diagnose genoemd en helaas zit dit vaak diepgeworteld en complex in elkaar. Want is de verslaving de oorzaak, of juist het gevolg van een psychische aandoening? Dit soort vraagstukken en de oplossing ervan kunt u overlaten aan onze professionals in Zuid-Afrika. Wij hebben onszelf namelijk gespecialiseerd in het behandelen van dubbele diagnose. Bel daarom naar 085 – 273 7591 of e-mail ons op info@bekaruu.nl. Wij helpen u weer grip te krijgen op uw leven.

Soorten psychische aandoeningen

Een psychische aandoening heeft betrekking op alle klachten waarmee u te maken kunt krijgen op het vlak van geestelijke gezondheid. Daarbij komen bijvoorbeeld diagnoses naar voren zoals:

  • Angststoornis;
  • ADD of ADHD;
  • Autisme;
  • Borderline;
  • Depressie;
  • Dwangmatige stoornis;
  • Eetstoornis;
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom).

Een psychische aandoening kan dus sterk uiteenlopen. Iemand met borderline ondervindt andere uitdagingen in het leven dan iemand met een eetstoornis. In feite valt een verslaving ook onder een psychische aandoening. Bij mensen met een verslaving zien wij vaak een dubbele diagnose terugkomen. Dat leidt in het geval van overmatig cannabisgebruik tot een cannabisverslaving en psychische aandoening. Beiden zijn van invloed op elkaar wat het een groot probleem maakt. Stel dat u depressief bent en verslaafd bent aan cannabis, dan kan dat leiden tot de volgende wisselwerking:

  • Uw psychische aandoening (bijvoorbeeld) zet u aan tot het gebruik van cannabis. U wordt hierdoor verslaafd;
  • Uw cannabisverslaving zorgt ervoor dat u nergens meer zin in heeft. U ontwikkelt hierdoor een depressie.

Het is duidelijk dat een dubbele diagnose een complex iets kan zijn. Daarom hebben wij ons hierin gespecialiseerd en bent u aan het juiste adres voor professionele hulp.

Zoek hulp bij een cannabisverslaving en psychische aandoening

Het leven met een dubbele diagnose is niet eenvoudig. U zult te maken hebben met vervelende gedachten over uzelf en over uw verslaving. Dit zorgt natuurlijk voor veel stress en veel ellende. Daarbij komen de risico’s van cannabisverslaving waar u nog apart mee te maken kunt hebben. Wacht niet langer en grijp de regie over uw leven. Bel naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. U kunt er bij ons op rekenen dat u de best mogelijke zorg krijgt.