Risico’s cannabisverslaving 2018-09-24T12:28:35+02:00

Risico’s cannabisverslaving

Cannabis kan erg veel problemen veroorzaken in zowel uw leven als het leven van mensen om u heen. Zeker na langdurige cannabisgebruik, loopt u het risico een ernstige cannabisverslaving te ontwikkelen. Zoals bij elke verslaving het geval is, wordt de grip op uw persoon na verloop van tijd steeds sterker. Bent u de problemen van cannabis zat en bent u klaar om weer controle te krijgen over uw eigen leven? Dan kunt u met ons contact opnemen. Onze afkickkliniek helpt u los te breken van uw verslaving. Bel voor een intakegesprek of meer informatie naar 085 – 273 7591. Ook kunt u ons een e-mail sturen: info@bekaruu.nl

Risico’s cannabisverslaving – negatieve spiraal

Kunt u de allereerste trek van uw joint nog herinneren? Bedenk dan even waar u nu bent en vraag uzelf af: zit er veel verschil tussen toen en nu? Er bestaat een grote kans dat u in een negatieve spiraal terecht bent gekomen. Dat is wat een verslaving met u doet. Uw gedachten aan de drugs zijn na verloop van tijd waarschijnlijk steeds sterker geworden. Hier grip op proberen te krijgen of hier iets aan doen? Dat leidt tot vaak tot niets. U zit in de greep van een cannabisverslaving als u niet meer zelf kunt stoppen met cannabis. Dit leidt tot de volgende risico’s.

Fysieke risico’s cannabisverslaving

Langdurig cannabismisbruik kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. De meest voorkomende vorm van drugsgebruik is door de cannabis te roken. In dat geval zult u – zeker in vergelijking met tabak – erg diep inademen en de rook lang vasthouden. De koolmonoxide zorgt hierbij voor veel schade aan uw longen. Daarbij zal uw hart extra hard moeten werken om zuurstof op de juiste plekken terecht te laten komen. Bij veelvuldig cannabisgebruik kan dit uiteindelijk leiden tot een hartinfarct.

Mentale risico’s cannabisverslaving

Een groot mentaal risico van een cannabisverslaving is de geestelijke gewenning aan de drug. Dit is wanneer u geestelijk afhankelijk wordt van de bestandsdelen in cannabis. Hierdoor kunt u ontwenningsverschijnselen krijgen zoals rusteloosheid of depressieve gevoelens. Daarnaast zijn er verbanden aangetoond tussen een depressie en langdurig cannabismisbruik. Het is duidelijk dat dit voor de nodige problemen kan zorgen.

Sociale risico’s cannabisverslaving

Veel mensen met een cannabisverslaving geven aan dat zij na verloop nauwelijks meer zin hebben om iets anders te doen dan blowen. Daardoor wordt u steeds minder actief in het leven. Dit kan ertoe leiden dat u minder in contact staat met mensen om u heen. Op sociaal vlak lijdt dit tot risico’s als vereenzaming, stress en frustraties. Dit zijn problemen die weer betrekking hebben op uw geestelijke gezondheid (zie mentale risico’s).

Vermijd risico’s cannabisverslaving

Er zijn talloze risico’s van overmatig cannabismisbruik. Onze professionele hulp laat u afkicken van cannabis Hierbij gaan wij samen met uw probleem aan de slag en kijken we naast het probleem (uw verslaving) ook naar de mogelijke oorzaken van uw verslaving. Op deze manier heeft u een grotere kans de verslaving onder controle te krijgen. Verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl of bel naar 085 – 273 7591 voor meer informatie.