Stoppen met cannabis 2018-09-24T12:37:36+02:00

Stoppen met cannabis

Het is een grote en belangrijke keuze om te stoppen met cannabis. Dit geldt zeker wanneer u gedurende langere tijd deze softdrug heeft gebruikt. In dat geval kunt u de nodige problemen ervaren en ontwenningsverschijnselen krijgen. Een terugval lonkt dan al gauw. Bent u klaar om cannabis definitief de deur te wijzen? Krijg grip op uw leven en bel naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Onze afkickkliniek heeft al vele mensen mogen helpen met hun verslaving.

Waarom wilt u stoppen met cannabis?

Er bestaan erg veel redenen om te stoppen met wiet en hasj. Op het eerste zicht lijken de effecten onschuldig. De problemen komen echter na langdurig cannabisgebruik naar voren toe:

 • Kans op permanente longschade;
 • Geestelijke gewenning aan cannabis;
 • Alleen kunnen slapen door te blowen;
 • Financiële problemen;
 • Slechtere prestaties op werk of school;
 • Grote kans op een combinatieverslaving, zoals een seksverslavingcocaïneverslaving of gameverslaving.

U kunt de bovenstaande problemen vermijden door te stoppen met cannabis. Dit klinkt echter eenvoudig, al begrijpen wij dat het in de praktijk niet zo gemakkelijk is. Zeker niet als u een cannabisverslaving heeft. Neem dus contact met ons op.

Zelf stoppen met cannabis

Het is altijd uw beslissing om te bepalen wat u met uw leven wilt doen. Dit geldt ook voor de beslissing om te stoppen met cannabis. Dit kunt u zelfstandig proberen of professionele hulp inschakelen. Als u het eerste besluit, dan kunt u de volgende tips toepassen:

 • Bepaal uw doel
  • Wilt u cold turkey stoppen of langzaamaan afbouwen? Wilt u vanaf nu geen jointje meer aanraken of wilt u dit over twee maanden pas doen? Zorg dat u deze beslissing maakt, opschrijft en uzelf eraan houdt.
 • Vind steun in uw omgeving
  • Het is belangrijk dat u mensen in uw omgeving vertelt wat uw plan is. Door het uit te spreken heeft u een extra stok achter de deur. Daarnaast kunt u mensen in uw omgeving contacteren als u het moeilijk heeft.
 • Ken uw eigen valkuilen
  • Waar koopt u cannabis? Komt u vaak toevallig langs een coffeeshop en loopt u vrijwel altijd even naar binnen? En waar rookt u vervolgens de cannabis? Zorg dat u uw eigen valkuilen te weten komt en deze vervolgens vermijdt.

Bovenstaande tips klinken simpel en dat zijn ze in feite ook. Voor iemand met een cannabisverslaving leiden bovenstaande tips vaak maar tot tijdelijk succes. U zult namelijk al snel weer vervallen in uw eerdere gedrag. Als u blijvend succes wilt behalen, dan raden wij professionele hulp aan.

Stoppen met cannabis in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika helpen gedreven zorgmedewerkers u te stoppen met cannabis. Dit doen wij door de beste en bewezen behandeltechnieken in te zetten die u helpen uw cannabisverslaving in bedwang te houden. Op deze manier bent u weer de baas, in plaats van uw verslaving. Op onze behandellocatie bent u ver verwijderd van alle verleidingen die u momenteel gevangen houden. In een zorgeloze en prachtige omgeving helpen wij u in onze luxe kliniek weer te genieten van het leven.

Hulp bij stoppen met cannabis te roken

Heeft u genoeg gehad van al het leed van cannabis? Neem dan vandaag nog telefonisch contact op met onze medewerkers via 085 – 273 7591 om een intakegesprek in te plannen. Daarnaast kunt u ons een e-mail sturen: info@bekaruu.nl. We hopen snel iets van u te horen zodat wij u kunnen helpen.