Cocaïneverslaving 2018-09-21T11:52:51+02:00

Cocaïneverslaving – hulp bij cocaïneverslaving

Cocaïne is een van de meest verslavende drugs die bestaat. Een cocaïneverslaving ontstaat al snel, maar helaas verloopt het stoppen met deze harddrug niet zo eenvoudig. Wanneer u verslaafd bent, is de kans klein dat u zonder professionele hulp kunt losbreken van de drug. Dit terwijl coke vernietigende gevolgen heeft voor uw algehele gezondheid. Daarnaast hangen er tal van nadelen aan waarmee het een groot probleem in uw leven vormt. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika helpt u weer de controle te krijgen over uw leven. Wacht niet totdat het te laat is. Bel meteen naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail: info@bekaruu.nl.

Wanneer heb ik een cocaïneverslaving?

Een verslaving aan cocaïne ontstaat niet bij het allereerste lijntje dat u snuift. Vaak gaat er een langere periode van consequent cocaïnegebruik aan vooraf. De scheidslijn tussen ‘onschuldig’ cocaïnegebruik en een verslaving is echter snel gemaakt. Cocaïne is namelijk een van de meest verslavende drugs die bestaat. Dit komt mede door de heftige effecten van de coke die krachtig inspelen op geluksstoffen in uw hersenen. Uw drugsgebruik wordt een verslaving wanneer het uw leven gaat controleren. U kunt zodoende niet meer zelf stoppen en zult vaak naar het middel verlangen. Hierbij bent u overgeleverd aan uw verslavende en vernietigende gedachten. Lees de volgende stellingen om erachter te komen of u verslaafd bent:

  • U gebruikt steeds meer en vaker cocaïne;
  • Veel van uw tijd gaat naar het bemachtigen, gebruiken en herstellen van cocaïne;
  • U voelt zich slecht wanneer u geen cocaïne heeft gebruikt;
  • U heeft het gevoel dat u alleen gelukkig bent als u cocaïne heeft gebruikt;
  • Pogingen te stoppen met cocaïne leidden tot niets;
  • Uw omgeving heeft problemen met uw cocaïneverslaving.

Herkent u de bovenstaande punten? Dan loont het om professionele hulp te zoeken. Al vele mensen hebben wij mogen helpen met hun verslavingsprobleem. Neem direct contact met ons op, voordat het te laat is! Ook kunt u meer lezen over de risico’s van cocaïneverslaving.

Afkicken van cocaïneverslaving in Zuid-Afrika

Een verslaving aan cocaïne zorgt voor veel ellende en problemen in uw leven. Deze verslaving wordt na verloop van tijd alleen maar erger, waardoor u er hopeloos van kunt worden. Juist dan kunnen wij u helpen. De professionele zorgmedewerkers in Zuid-Afrika doen hun uiterste u te helpen met uw problemen. U geniet van de beste zorg in onze luxe en kleinschalige kliniek. Daarnaast ligt Bekaruu erg afgelegen. Daardoor kunt u in alle privacy en rust afkicken.

Lees meer: afkicken van cocaïneverslaving.

Dubbele diagnose

Een verslaving aan cocaïne kan tal van oorzaken hebben. Vaak zien wij een dubbele diagnose terugkomen. Dit is wanneer een verslaving samengaat met een aandoening van psychische aard. PTSS, depressie of angstklachten gaan bijvoorbeeld vaak samen met een verslaving. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het gelijktijdig behandelen van een dubbele diagnose.

Lees meer: cocaïneverslaving en psychische aandoening.

Cocaïneverslaving en middelengebruik

Het gebruiken van cocaïne gaat vaak samen met extreem gedrag of het gebruik van andere verdovende of stimulerende middelen. Veel verslaafde mensen kicken niet alleen op de effecten van cocaïne. Zij stellen zich bloot aan ander gedrag of middelen waar u ook verslaafd aan kunt raken. De volgende combinatieverslavingen zien wij vaak terugkomen.

Cocaïneverslaving en alcoholverslaving

Het gebruiken van cocaïne kan samengaan met grote hoeveelheden alcohol. Door de cocaïne voelt u namelijk de effecten van alcohol minder. Alcohol doet precies het tegenovergestelde met de effecten van cocaïne. Dit zorgt ervoor dat u meer drugs en drank binnenkrijgt dan u lief is. Dit gaat helaas niet zonder risico’s.

Lees meer: cocaïneverslaving en alcoholverslaving.

Cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Cocaïne is een stimulerende drug welke u erg veel energie geeft. Deze energieboost wordt echter gevolgd door een crash, die door sommigen wordt opgevangen door wiet of hasj te gebruiken. Ondanks wat er soms wordt gedacht, kunt u wel degelijk een verslaafd raken aan cannabis. Hierdoor stelt u zich bloot aan de gevaren van deze drug.

Lees meer: cocaïneverslaving en cannabisverslaving

Cocaïne bij kwetsbare doelgroepen

Helaas komt cocaïnemisbruik vaak voor bij doelgroepen die kwetsbaar zijn voor de effecten van de drug. Op zichzelf kent cocaïne al tal van risico’s, maar helaas worden deze meerdere oorzaken versterkt. U verdient de allerbeste zorg, ongeacht uw leeftijd, geslacht of wat dan ook. De volgende doelgroepen verdienen dan ook extra aandacht.

Cocaïneverslaving en zwangerschap

Zelf een cocaïneverslaving onder controle krijgen is erg lastig. Zeker voor vrouwen die zwanger zijn geworden geldt dat professionele hulp kan helpen. Cocaïne gebruiken tijdens de zwangerschap is namelijk erg onverstandig. De drugs kan namelijk levensgevaarlijke gevolgen hebben voor de ongeboren baby.

Lees meer: cocaïneverslaving en zwangerschap.

Cocaïneverslaving en ouderen

Ook ouderen kunnen zichzelf blootstellen aan een cocaïneverslaving. Bent u ouder dan 50 jaar en gebruikt u veelvuldig cocaïne? Dan loopt u erg veel risico’s. De drug kent namelijk veel gevolgen voor uw hart en bloedvaten wat funest is op een hogere leeftijd. Hierbij is het mogelijk dat u de afgelopen jaren steeds meer drugs bent gaan gebruiken en dat u een diepgewortelde verslaving heeft. U kunt bij ons echter rekenen op de allerbeste hulp. Zo hebben wij speciale ouderengroepen waarbij wij extra zorg en aandacht besteden aan uw hogere leeftijd.

Lees meer: cocaïneverslaving en ouderen.

Hulp bij een cocaïneverslaving

Een verslaving aan cocaïne kan u ernstig in de problemen brengen. De ellende en risico’s van deze harddrug zijn een aanleiding om direct contact op te nemen met ons. Wacht niet langer tot het te laat is! Bel onze medewerkers daarom vandaag nog via 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Om meer informatie te lezen, gaat u naar de pagina ‘veelgestelde vragen cocaïneverslaving‘.