Cocaïnegebruik 2018-09-24T10:47:52+02:00

Cocaïnegebruik – cokegebruik

Cocaïnegebruik vindt op allerlei plekken en manieren plaats. Iedere vorm van gebruik kent zijn eigen effecten en risico’s. Ongeacht of u cocaïne snuift, rookt of injecteert; u wordt erg snel verslaafd aan deze harddrug. Professionele hulp kan u echter helpen te stoppen met de coke. Hier is onze afkickkliniek in Zuid-Afrika de best denkbare plek voor. Op een afgezonderde locatie helpen wij u te breken met uw verslaving aan drugs. Bel daarom vandaag nog met onze medewerkers op het telefoonnummer 085 – 273 7591. Ook kunt u ons een e-mail sturen: info@bekaruu.nl. Wij hopen snel iets van u te horen.

Cocaïne snuiven

De eerste en meest voorkomende vorm van cocaïnegebruik is door het te snuiven. Het witte poeder bereikt via uw neusslijmvlies en slokdarm uw bloedbaan en komt daarna in uw hersenen terecht. Dit zorgt voor een enorme kick waarbij u zich energiek en opgewekt voelt. De ultieme ‘high’ die u voelt, duurt ongeveer 30 minuten waarna deze langzaam weer wegzakt. De duur van cokegebruik is dus relatief kort. Dit is dan ook de reden dat mensen snuifcocaïne meerdere keren op een avond of dag gebruiken. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige risico’s op het vlak van uw gezondheid.

Cocaïne roken

Een tweede manier van cocaïnegebruik is door het te roken. Dit gebeurt met een andere vorm van coke, wat ook wel crack of basecoke genoemd. Deze cocaïne kan dan ook niet gerookt worden omdat het is bewerkt om gerookt te worden. Via een lepel of basepijp kunt u de cocaïne roken waardoor het via de longen in uw bloedbaan en uiteindelijk uw hersenen terechtkomt. De effecten hiervan zijn korter dan bij snuifcocaïne. Ondanks dat de effecten kortdurend zijn, zijn ze ontzettend heftig. Dit maakt het een erg verslavende en gevaarlijke manier van cocaïnegebruik. Ook de risico’s op het vlak van uw gezondheid zijn niet mals.

Cocaïne spuiten

Een derde manier van cocaïnegebruik is door de coke te injecteren. Dit is de meest gevaarlijke manier om de drug te gebruiken. Spuitmaterialen die niet steriel zijn kunnen voor veel problemen zorgen. Denk daarbij aan bacteriën, abcessen of hepatitis/HIV. Zeker als de cocaïne niet getest is, is het lastig deze te doseren. Daarmee loopt u het risico op een overdosis.

Hulp bij overmatig cocaïnegebruik

Hierboven staan de meest voorkomende manieren van cocaïnegebruik vermeld. Gebruikt u te veel cocaïne en bent u dit spuugzat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen mensen zoals u met hun cocaïneverslaving en zorgen ervoor dat u weer drugsvrij kunt genieten van het leven. E-mail ons vandaag nog op info@bekaruu.nl of bel 085 – 273 7591.