Cocaïneverslaving en gokverslaving 2018-10-11T09:27:47+02:00

Cocaïneverslaving en gokverslaving – afkicken in Zuid-Afrika

Wanneer u een cocaïneverslaving en gokverslaving heeft, neemt u enorme risico’s. Zowel de risico’s van cocaïneverslaving als de risico’s van gokverslaving zijn op zich al genoeg reden tot een ingrijpende koerswijziging. Bovendien kunnen beide verslavingen elkaars risico’s versterken. Ondanks de doorgaans desastreuze gevolgen komt de combinatie van cocaïneverslaving en gokverslaving vaak voor. Wij hebben dan ook ruime ervaring met het behandelen van deze verslavingen in onze kliniek in Zuid-Afrika. Wilt u zowel afkicken van cocaïne als stoppen met gokken? Neem dan direct contact met ons op via 085 – 273 7591 of info@bekaruu.nl. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Negatieve vicieuze cirkel cocaïneverslaving en gokverslaving

Cocaïnegebruik en gokken brengen verschillende lichaamsprocessen teweeg die niet alleen tegenstrijdig zijn, maar elkaar ook verstoren. Een cocaïneverslaving zorgt ervoor dat uw dopaminereservoir uitgeput raakt, terwijl uw lichaam juist dopamine aanmaakt tijdens het gokken. Door de depressieve gevoelens die het dopaminegebrek veroorzaakt, zult u daarnaast eerder geneigd zijn om weer te gaan gokken. Als u dat bovendien onder invloed van coke doet, is het waarschijnlijk dat u minder verstandige beslissingen neemt. Zo kunt u mogelijk meer geld gaan inzetten en grotere risico’s nemen, waardoor de kans (nog) groter is op verlies. Wanneer u steeds meer geld verliest, zult u zich ongetwijfeld alleen nog maar slechter gaan voelen. Hierdoor zult u weer eerder geneigd zijn om uw problemen te ontvluchten door te gaan snuiven en gokken. Voordat u het weet, bent u in een zeer moeilijk te doorbreken negatieve spiraal terechtgekomen.

Behandeling cocaïneverslaving en gokverslaving

In de praktijk blijkt dat zelfstandig stoppen met cocaïne een uiterst lastige opgave is. Als u daarnaast ook gelijktijdig wilt afkicken van gokverslaving, is het absoluut raadzaam om professionele hulp in te roepen. Want als specialist in de verslavingszorg weten wij waar u zoal tegenaan loopt. Wij kunnen u daarom met een effectieve behandeling helpen uw leven weer op de rit te krijgen. In onze kliniek in Zuid-Afrika kunt u immers in alle rust aan uw herstel werken in een geborgen sfeer. U meet zich bovendien een gezondere levensstijl aan waardoor de kans op terugval kleiner wordt. Daarbij leert u om te gaan met valkuilen en risico’s. U kunt na thuiskomst indien nodig bovendien een nazorgbehandeling krijgen om die kans te minimaliseren.

Neem contact met ons op

Bent u uw cocaïneverslaving en gokverslaving zat en wilt u de controle over uw leven weer terugkrijgen? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op via 085 – 273 7591 of info@bekaruu.nl om u aan te melden. U kunt direct een intakegesprek inplannen, maar ook een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek behoort tot de mogelijkheden. Ook kunt u met al uw vragen terecht bij onze deskundige medewerkers.