Risico’s cocaïneverslaving 2018-09-21T12:04:40+02:00

Risico’s cocaïneverslaving

Cocaïne brengt ontzettend veel leed met zich mee. Zeker bij veelvuldig cocaïnegebruik loopt u het risico een cocaïneverslaving te ontwikkelen. Zoals iedere verslaving, wordt deze na verloop van tijd steeds sterker. U loopt in dat geval ontzettend veel risico’s. Bent u de problemen van cocaïne spuugzat en wilt u het heft in eigen handen nemen? Neem dan contact met ons op. Bel vandaag nog naar 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Wij helpen u graag weer de controle te krijgen over uw leven.

Risico’s cocaïneverslaving – vicieuze cirkel van cocaïne

U bent ooit voor het eerst begonnen met het gebruiken van cocaïne. De situatie van toen is waarschijnlijk een stuk anders dan de situatie waarin u zich nu bevindt. Waarschijnlijk zit er een flinke tijd tussen en bent u in de loop der tijd steeds vaker en meer cocaïne gaan gebruiken. U zult hebben ervaren dat de gedachten aan cocaïne steeds sterker zijn geworden en u steeds meer bent gaan hunkeren naar de drugs. Dit geeft weer dat de coke een vernietigende en verslavende werking heeft op uw leven. De drug laat u in een vicieuze cirkel terechtkomen waar u niet gemakkelijk uit kunt komen. Zelfstandig stoppen met cocaïne tijdens een verslaving lukt slechts weinig mensen. Onze professionele hulp voor het afkicken van cocaïne is vele male effectiever en stelt u in staat een terugval te voorkomen.

Fysieke risico’s cocaïneverslaving

Cocaïne is een drug met ernstige en heftige effecten. Dit maakt het een gevaarlijke drug waarbij u veel risico’s loopt. Een kapot kraakbeen kan het gevolg zijn van langdurig cocaïnemisbruik. Daarnaast krijgen uw bloedvaten en hart door cocaïne een ontzettend grote klap te verduren. Uw bloed wordt namelijk verdikt wat de kans op een hartstilstand verhoogt. Daarnaast hebben mensen die veelvuldig cocaïne gebruiken een dikkere hartspier, hogere bloeddruk en zijn de slagaders stijver. Dit zorgt voor een grotere kans op hart- en vaatziekten.

Mentale risico’s cocaïneverslaving

Cocaïne heeft een heftige werking op uw hersenen. Tijdelijk voelt u zich fantastisch, maar de up wordt al snel gevolgd door een down. Dit kan depressieve en zelfs suïcidale klachten veroorzaken. Daarnaast leidt langdurig gebruik van cocaïne tot ernstige mentale klachten. Zo kan zelfs uw volledige persoonlijkheid compleet veranderen.

Sociale risico’s cocaïneverslaving

Ook op sociaal vlak brengt cocaïne de nodige risico’s met zich mee. Mensen in uw omgeving waar u mee omgaat, kunnen problemen hebben met uw drugsgebruik. Dit is niet voor niets, want cocaïne zorgt ervoor dat u uzelf niet bent. U kunt kil, afstandelijk en onverschillig worden. U loopt zodoende het risico dat vriendschappen stuklopen en dat u ontvreemdt wordt van uw familie.

Vermijd risico’s cocaïneverslaving

Er kleeft een waslijst aan risico’s van cocaïne. Dit maakt dat de nood om af te kicken hoog is. Wij kunnen u hierbij helpen. in een luxe en kleinschalige kliniek vindt u de best mogelijk zorg in uw situatie. Wij gaan niet alleen in op het probleem (uw cocaïneverslaving), maar besteden ook aandacht aan de mogelijk oorzaak. U kunt een dubbele diagnose hebben, wat een cocaïneverslaving en psychische aandoening kan zijn. Wat uw situatie dan ook mag zijn, u bent bij ons aan het juiste adres voor hulp. Verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl of bel naar 085 – 273 7591.