Stoppen met cocaïne 2018-09-24T10:41:48+02:00

Stoppen met cocaïne

Bent u de cravings naar cocaïne helemaal zat? Bent u klaar met de ellende en de gevaren die de coke in uw leven brengt? Dan is het slim om te stoppen met cocaïne. Heeft u een cocaïneverslaving? Dan zal zelf stoppen erg lastig zijn. In dat geval kunt u bij ons in behandeling. In onze kliniek in Zuid-Afrika krijgt u alle zorg die u nodig heeft om af te kicken van uw verslaving. Krijg weer de controle over uw leven. Bel vandaag nog naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Waarom stoppen met cocaïne?

Er zijn ontelbare redenen om te stoppen met cocaïnegebruik. De harddrug kent namelijk ontzettend veel risico’s en stoppen is de enige manier om deze problemen de rug toe te keren. Een cocaïneverslaving zorgt namelijk voor:

 • Kans op hersenschade;
 • Geldproblemen;
 • Kans op hartfalen;
 • Schade aan hart en bloedvaten;
 • Kapotte sociale relaties met vrienden en familie;
 • Grotere kans op andere soorten verslaving, zoals een seksverslaving, alcoholverslaving of cannabisverslaving.

Bovenstaande nadelen wegen niet op tegen de voordelen die u ervaart van cocaïne. Besluit daarom vandaag nog te stoppen met deze harddrug. U kunt hiervoor contact met ons opnemen voor de professionele hulp die u zo hard nodig heeft.

Zelfstandig stoppen met cocaïne

Heeft u gedurende langere tijd cocaïne gebruikt? Dan is het een grote keuze te stoppen met drugs. Bij een belangrijke beslissing als deze, is het goed om hier even stil bij te staan en uw doel te bepalen. Misschien wilt u compleet stoppen met de cocaïne of u wilt minder gaan gebruiken. Dit laatste raden wij niet aan, aangezien u altijd weer kunt terugvallen in uw oude gedrag. In al onze behandelingen streven wij naar volledige abstinentie. Drugsgebruik behoort dus tot het verleden. Besluit u zelfstandig te stoppen? Pas dan de volgende tips toe:

 • Zoek steun bij uw omgeving
  • Vertel uw omgeving dat u wilt stoppen met de cocaïne. Op momenten dat u het moeilijk heeft, zoekt u steun bij hen. Zorg er natuurlijk ook voor dat u geen contact heeft met uw dealer (verwijder bijvoorbeeld telefoonnummers en/of e-mailadressen).
 • Ken uw eigen valkuilen
  • Snuift u cocaïne op feesten? Of gebruikt u de drug juist wanneer u alcohol heeft gedronken? Zorg dat u uw valkuilen kent en het makkelijker voor uzelf maakt; vermijd deze situaties.
 • Wees voorbereid op ontwenningsverschijnselen
  • Zeker in het begin zult u hunkeren naar de coke. Uw lichaam en hersenen zijn namelijk verslaafd geraakt aan de drug. Zorg dat u het uzelf comfortabel maakt. Zorg voor een agenda met activiteiten waar u energie van krijgt en zorg voor gezond eten waar uw lichaam van kan herstellen.

Stoppen met cocaïne in Zuid-Afrika

Bovenstaande tips zijn voor mensen met een verslaving aan cocaïne helaas geen optie meer. Zonder professionele hulp is het dan haast onmogelijk om te stoppen met de drug. Voor het afkicken van cocaïne kunt u bij ons terecht. In een zorgeloze Zuid-Afrika omgeving bent u ver verwijderd van al uw impulsen. Onder begeleiding van de beste therapeuten kunt u zich volledig richten op uw herstel.

Zoek hulp bij een verslaving

Denk niet te licht over het stoppen met deze drug. Neem daarom direct contact op met ons. Wij vertellen u graag meer via 085 – 273 7591 of per e-mail: info@bekaruu.nl.