Designerdrugs verslaving 2018-09-24T13:56:41+02:00

Designerdrugs verslaving

Er worden de laatste jaren steeds meer designerdrugs ontwikkeld in een laboratorium. Daarbij wordt er heel gericht gestreefd naar een combinatie van effecten. Deze effecten kunnen tijdelijk erg fijn zijn, maar helaas neemt hierdoor de kans toe op een designerdrugs verslaving. Bent u verslaafd aan designerdrugs en kunt u niet meer zelf stoppen te gebruiken? Dan kan afkicken in Zuid-Afrika uitkomst bieden. Grijp het heft in eigen handen bel naar 085 – 273 7591 of e-mail info@bekaruu.nl voor hulp. 

Wat zijn designerdrugs?

Vroeger hadden alle drugs een plantaardige oorsprong. In de loop der tijd is de wetenschap ontwikkeld waardoor het mogelijk is om drugs te ontwerpen/designen. De term designerdrugs werden hiermee geboren, al wordt ook gesproken van NPS (Nieuwe Psychoactieve Stoffen) of Research Chemicals. De meeste designerdrugs worden heel specifiek ontwikkeld voor een bepaald doel. Er wordt hierbij gestreefd naar de ideale effecten voor een bepaalde setting waarin mensen drugs gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan 4FA dat is ontwikkeld voor het gebruik op feesten omdat het zorgt voor een verhoogd energieniveau en meer adrenaline. Naast 4FA zijn er de designerdrugs in omloop:

  • 2C-B, 2C-E, 2C-I, 2C-T-7;
  • Benzo Fury (6-APB, 5-APB);
  • BZP, benzylpiperazine;
  • DOx (DOM, DOC, DOB);
  • Mefedron (4-MMC, miauw miauw);
  • Methylon (Xplosion);
  • Methoxetamine (MXE).

Neemt u een van bovenstaande middelen en kunt u niet meer stoppen met het gebruik ervan? Lees meer over het afkicken van drugsverslaving of neem contact met ons op.

Wat is het risico van designerdrugs?

Een groot risico van designerdrugs is vooral dat er weinig wetenschap is wat de risico’s zijn. De effecten van de drugs richten zich op de korte termijn, zonder de lange termijn in het oog te houden. Daarnaast hanteren laboratoria van designerdrugs geen vastgelegde regels en veiligheidsvoorschriften. In feite bent u een proefpersoon wanneer u designerdrugs gebruikt. Er bestaat veel onwetendheid over dit type drugs. Dit geldt bijvoorbeeld ook op het vlak van het combineren van designerdrugs met alcohol of andere drugs. Iets wat vaststaat en geldt voor alle soorten middelen, is dat ze verslavend kunnen zijn. U kunt dus een designerdrugs verslaving ontwikkelen.

Kick af van designerdrugs verslaving in Zuid-Afrika

Ongeacht het soort designerdrugs waar u verslaafd aan bent, u kunt bij ons terecht voor professionele hulp. Wij zijn al jarenlang actief in de verslavingszorg en zijn gespecialiseerd hierin. In Zuid-Afrika helpen wij mensen met hun verslavingsproblemen. Dit is effectief omdat u in een totaal andere omgeving zit dan normaal. Daardoor nemen we het risico van een terugval weg . Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het terugvalpreventieplan. Op die manier streven wij naar het resultaat waarbij u uw verslaving zelfstandig onder controle kunt houden. Ook als u terug in Nederland bent.

Wacht niet langer

Wilt u meer informatie of wilt u direct een intakegesprek inplannen? Neem dan contact op via 085 – 273 7591 of e-mail info@bekaruu.nl. Wij vertellen u graag meer.