Risico’s drugsverslaving 2018-09-24T13:43:43+02:00

Risico’s drugsverslaving

Een drugsverslaving kan erg veel problemen veroorzaken. Die problemen kunnen tot uiting komen op verschillende gebieden in uw leven. Een verslaving wordt na verloop van tijd alleen maar erger. Dit leidt ertoe dat uw klachten en risico’s ook zullen toenemen. Heeft u genoeg gehad van alle problemen die drugs met zich meebrengen? Grijp het heft weer in eigen handen en neem contact met ons op. Bel naar 085 – 273 7591 of e-mail ons op info@bekaruu.nl voor professionele hulp in onze Zuid-Afrikaanse kliniek.

Risico’s drugsverslaving – het probleem van een drugsverslaving

Een verslaving aan drugs komt sterk overeen met bijvoorbeeld een verslaving aan gamen of gokken. Alle verslavingen krijgen na verloop van tijd namelijk een steeds grotere invloed op uw leven. Zo bent u in het geval van drugs er een groot gedeelte van uw tijd, geld en energie aan kwijt. Ook het bemachtigen, gebruiken en herstellen van drugsgebruik valt hieronder. U zult steeds verder vervallen in uw verslavende gedrag en gedachten. Zelf stoppen met drugs is erg lastig en is zonder professionele hulp voor weinigen weggelegd. Misschien herkent u onderstaand patroon wel:

  • U baalt van uw drugsgebruik en besluit te stoppen;
  • Uw poging tot stoppen leidt tot niets. In no-time zult u weer in de verleiding komen;
  • U zult balen van uw gedrag wat zorgt voor stress. U vervalt in uw oude uitlaatklep: drugsgebruik.

U zult inzien dat u in bovenstaande situatie in een lastig te doorbreken negatieve spiraal zit. Wij raden het u in dit geval ook sterk aan om contact met ons op te nemen voor professionele hulp bij het afkicken van een drugsverslaving.

Gezondheidsrisico’s drugsverslaving

U kunt bij een drugsverslaving te maken krijgen met ernstige gezondheidsrisico’s. Daarbij zijn de risico’s afhankelijk van het soort drugs dat u gebruikt. Zo loopt u bij een cocaïneverslaving meer gezondheidsrisico’s dan bij een cannabisverslaving. Toch valt te stellen dat langdurig drugsgebruik kan leiden tot grote gezondheidsrisico’s. Denk daarbij aan hersenschade of aan een kans op een overdosis. Ook de relatief nieuwe designerdrugs zijn hier een voorbeeld van. Niemand weet namelijk wat langdurig gebruik met de gezondheid zal doen.

Financiële risico’s drugsverslaving

Een groot probleem van een drugsverslaving zijn de kosten die erbij komen kijken. Veel drugs zijn simpelweg duur. Daarnaast gaat het niet alleen om de kosten van de drugs zelf, maar ook aan de waarde die drugs in uw hoofd en leven hebben. Misschien is het gebruiken van cocaïne wel belangrijker dan het kopen van voedsel. Of kunt u uw vaste lasten nauwelijks nog dragen omdat u veel geld besteedt aan de drugs. Dit kan tot financiële problemen leiden.

Sociale risico’s drugsverslaving

Veel mensen met een drugsverslaving ervaren dat hun omgeving veel problemen heeft door het overmatig drugsgebruik. Herkent u dit ook? Misschien hebben uw vrienden of familie al eerder hun zorgen geuit over uw drugsprobleem. Het staat voor zich dat dit de nodige risico’s en stress met zich meebrengt. Dit kan zorgen voor depressieve klachten waarbij u in een neerwaartse spiraal terecht kunt komen.

Risico’s drugsverslaving – neem contact op

Het staat voor zich dat er talloze nadelen en risico’s bij een drugsverslaving bestaan. Daarom is van belang dat u professionele hulp zoekt. Onze zorgprofessionals in Zuid-Afrika zijn erin gespecialiseerd om mensen zoals u te helpen met hun verslaving. Wacht daarom niet langer tot het te laat is en neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord via 085 – 273 7591. Ook kunt u ons e-mailen op info@bekaruu.nl.