Speed verslaving 2018-09-24T14:31:16+02:00

Speed verslaving

De naam van speed geeft meteen weer wat voor effecten de drug kan geven. U krijgt door het gebruik namelijk erg veel energie en ervaart veel dingen een stuk positiever. Helaas gaat dit niet zonder risico’s. Speed zorgt namelijk voor veel problemen op het vlak uw gezondheid. Geestelijke en lichamelijke afhankelijk komt hierbij geregeld voor. Zoek hulp voor een speed verslaving voordat het te laat is. Bel naar 085 – 273 7591 of e-mail ons op info@bekaruu.nl voor informatie over het afkicken in Zuid-Afrika.

Gebruik van speed

Net als bij veel andere soorten drugs, bestaan er verschillende manieren om speed te gebruiken. De drie meest voorkomende vormen van gebruik worden hieronder benoemd.

Speed snuiven

Het is mogelijk om speed op te snuiven. De vermalen drug wordt grotendeels via de neus opgelost in het neusslijmvlies. Een ander deel vindt via de slokdarm zijn weg naar uw bloedbaan en hersenen. Kort daarna voelt u de effecten al.

Speed slikken

Een ‘bommetje’ is een andere benaming voor het slikken van speed. De drug wordt als pil, capsule of in een vloeitje ingenomen waarna het oplost in uw maag.

Speed spuiten

De meest gevaarlijke manier om speed te gebruiken is door het te injecteren. De drug komt namelijk direct in uw bloedbaan terecht en geeft een vrijwel direct effect. Verder loopt u door het spuiten van speed het risico op infecties, HIV of zelfs een overdosis.

Effecten van speed

De amfetamine in speed zorgt ervoor dat chemische processen in uw hersenen worden beïnvloed. Na enkele minuten voelt u de effecten al van de drug. U voelt zich alert en energiek en u heeft het idee alles om u heen mee te krijgen. Veel gebruikers kicken echter dusdanig op deze effecten, dat zij het al gauw weer gebruiken. Een mogelijkheid hierbij is dat de gedachte ontstaat niet meer zonder speed drug te kunnen. Daarbij komt het risico van een speed verslaving naar voren. Het wordt hierdoor erg lastig om zelf te stoppen met de drug.

Ontwenningsverschijnselen speed

Een verslaving aan speed kan erg sterk zijn. Helaas geldt dit ook voor de ontwenningsverschijnselen. U ‘beloont’ uw hersenen namelijk enorm door deze vernietigende drug. Gebruikt u een tijdje geen speed? Dan kunt u zich uitgeput en oververhit gaan voelen. Ook hartproblemen komen hierbij geregeld voor. Daarnaast kunt u zich op geestelijk vlak beroerd gaan voelen. Veel verslaafden kampen daardoor met depressieve klachten. Deze factoren maken het lastig om zelf de verslaving onder controle te krijgen.

Kick af van speed verslaving in Zuid-Afrika

Om weer grip te krijgen op uw leven kunt u in aanmerking komen voor een verslavingsbehandeling in Zuid-Afrika. Op een onbezonnen locatie kunt u in alle privacy werken aan uw herstel. U bent hierbij omringd door de beste medewerkers die alles in hun macht doen om u te helpen. Wacht niet langer en bel direct naar 085 – 273 7591 of stuur ons een e-mail voor meer info: info@bekaruu.nl.