Stoppen met drugs 2018-09-24T13:53:51+02:00

Stoppen met drugs

Het is een verstandig besluit te stoppen met drugs. Helaas klinkt stoppen met drugs makkelijker gezegd dan gedaan. Dit is zeker het geval als u al langere tijd drugs gebruikt en mogelijk een drugsverslaving heeft. Als u besluit om zelf het drugsgebruik een halt toe te roepen, dan lonkt al gauw een terugval. Om echt grip te krijgen op een verslavingsprobleem kunt u contact met ons opnemen. In Zuid-Afrika helpen wij mensen zoals u. Bel naar 085 – 273 7591 of e-mail ons: info@bekaruu.nl voor meer informatie.

Waarom wilt u stoppen met drugs?

Wat is uw reden om te stoppen met drugs? Natuurlijk zijn er tal van drugs die u kunt gebruiken en ieder heeft zijn eigen nadelen. Toch kent drugs over het algemeen een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Drugsgebruik kan leiden tot de volgende risico’s:

Vermijd bovenstaande problemen en maak de beslissing om te stoppen met drugs. Neem voor professionele hulp contact met ons op.

Zelf stoppen met drugs

Besluit u om zelfstandig te stoppen met drugs? Wees dan voorbereid op een grootse stap die niet zonder gevolgen is. Als u dit heeft besloten, kunt u de volgende tips toepassen:

 • Besluit uw aanpak
  • Wilt u uw drugsgebruik langzaamaan afbouwen of cold turkey stoppen? Denk hier goed over na en zorg dat u een duidelijk beslissing maakt. Zorg ervoor dat u een keuze maakt en uzelf hieraan houdt. Als u ook maar één keer terugvalt in uw oude gedrag, dan is de verslaving al de baas over u.
 • Bereid uzelf voor op ontwenningsverschijnselen
  • Veel drugs hebben verschillende soorten ontwenningsverschijnselen. Het is belangrijk dat u hierop voorbereid bent.
 • Licht uw omgeving in
  • Zijn uw vrienden en familie bekend met uw drugsgebruik? Zo niet, licht hen dan in en zoek steun op momenten dat u het moeilijk heeft.
 • Ken uw valkuilen
  • Zorg ervoor dat u situaties vermijdt waar u normaal gesproken drugs gebruikt. Dit kan ook betekenen dat u uw levensstijl wat moet aanpassen.

Voor iemand met een drugsverslaving zijn bovenstaande tips geen optie meer. In het geval van een verslaving bent u uw eigen gedachten niet de baas. Helaas zult u al snel terugvallen in uw oude gedrag.

Stoppen met drugs in Zuid-Afrika

Om de grootste kans van slagen te hebben, kunt u bij ons terecht voor professionele hulp. In Zuid-Afrika hebben wij al veel mensen zoals u mogen helpen met hun verslavingen. Onze behandeltechnieken zijn wetenschappelijk bewezen en u bent in Zuid-Afrika ver verwijderd van al uw verleidingen. Heeft u genoeg gehad van alle ellende van drugs? Neem dan vandaag nog contact op met ons voor het afkicken van drugsverslaving. Bel onze deskundige medewerkers op 085 – 273 7591 voor meer informatie of om een intakegesprek in te plannen. Daarnaast kunt u ons e-mailen: info@bekaruu.nl.