XTC verslaving 2018-09-24T14:34:40+02:00

XTC verslaving

Een verslaving aan XTC ontstaat niet van de ene op de andere dag. U kunt door de drug gaan kicken op het genot (extase) die de drug u geeft. Daarbij kan langdurig gebruik van deze drug leiden tot een vernietigende verslaving. U kunt bij Bekaruu terecht voor hulp bij een XTC verslaving. Onze kliniek in Zuid-Afrika helpt mensen met een verslaving weer grip te krijgen op hun leven. Bel hiervoor meteen naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Wat doet XTC?

XTC wordt ook wel ecstasy of MDMA genoemd en valt onder drugs met een stimulerende werking. XTC wordt vaak gebruikt op feesten waar het in een pil-vorm wordt geslikt. De drug zorgt voor een gelukzalig gevoel en geeft gedurende een aantal uur veel energie. Daarnaast voelt u de uitputting niet in uw lijf, wat ertoe leidt dat u urenlang kunt dansen zonder moe te worden. Dit gaat echter niet zonder risico. U loopt namelijk het risico op een watervergiftiging of oververhitting. Een ander groot risico dat u door XTC loopt is het serotoninesyndroom. Dit gebeurt wanneer er te veel serotonine in het zenuwstelsel terechtkomt. Dit levensbedreigende syndroom kan tot uiting komen wanneer u naast XTC ook andere drugs of medicijnen gebruikt.

Wanneer ben ik verslaafd aan XTC?

Op het lichamelijk vlak kunt u niet verslaafd raken aan XTC. Het is met name de geestelijke gewenning die bij XTC een probleem vormt. U bent hierbij dusdanig gewend geraakt aan de drug, dat u niet meer in staat bent om zonder drugs van bepaalde dingen te genieten. Dit gevoel zorgt ervoor dat u telkens XTC gebruikt en u dus opnieuw blootstelt aan de risico’s van de drug. U zult hierbij merken dat u niet meer zelfstandig kunt stoppen met drugs. In dat geval raden wij het aan om contact op te nemen voor het afkicken van drugsverslaving. Wij zorgen ervoor dat u weer drugsvrij van het leven kunt genieten en niet meer bent overgeleverd aan uw verslavende gedachten.

Kick af van XTC in Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse behandellocatie Bekaruu heeft bewezen erg effectief te zijn in het behandelen van verslavingen. Om een beter beeld van onze locatie te krijgen, kunt u de ervaringen lezen van mensen die in een soortgelijke situatie als u zijn geweest. Voor meer informatie kunt u ons een e-mail sturen naar info@bekaruu.nl. Ook kunt u een van onze medewerkers spreken via het telefoonnummer 085 – 273 7591.