Gameverslaving 2018-09-20T11:01:27+02:00

Gameverslaving

Er lijkt geen einde te komen aan de hoeveelheid games die tegenwoordig te spelen zijn. Helaas zijn veel games erg verslavend en kampen steeds meer mensen dan ook met een gameverslaving. Kunt niet meer zelfstandig stoppen met gamen en heeft u er veel last van in het dagelijkse leven? Neem dan contact met ons op voor een professionele behandeling van uw verslaving. Onze Zuid-Afrikaanse kliniek Bekaruu helpt u met het afkicken van gamen. Hierdoor kunt u weer van het leven genieten en bent u uw verslaving de baas. Bel daarom snel naar 085 – 273 7591 of e-mail ons: info@bekaruu.nl.

Wanneer heb ik een gameverslaving?

Niet iedereen die veel games speelt heeft een verslaving. Integendeel, als u veel gamet hoeft dit niet per se een probleem te zijn. Een verslaving wordt pas nadelig als u er veel problemen van ondervindt in het dagelijks leven. De symptomen die bij een gameverslaving horen, kunnen sterk uiteenlopen. Bij verslaving aan games gaat erom dat u ook in uw hoofd er veelvuldig mee bezig bent. Daardoor zullen meerdere gebieden (werk, school, vrienden en familie) in uw leven eronder te lijden hebben. Misschien herkent u de volgende stellingen wel:

  • Gamen kost u veel energie, geld en tijd;
  • U weet dat u veel te veel gamet. Toch gaat u steeds maar door;
  • Pogingen om te stoppen met gamen zijn kansloos;
  • U voelt zich ellendig wanneer u niet aan het gamen bent;
  • Nadat u heeft gegamed, voelt u zich ook ellendig;
  • De verslaving aan games zorgt voor problemen;
  • Uw omgeving uit zijn zorgen over uw gamegedrag.

Herkent u deze symptomen? Neem dan contact op voor professionele hulp of lees meer over de risico’s van gameverslaving.

Afkicken van gameverslaving – kliniek Zuid-Afrika

Het is duidelijk dat er veel problemen bestaan bij een verslaving aan games. Daarom raden wij u aan om professionele hulp te zoeken voor uw verslaving. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is daar een ideale locatie voor. Wist u overigens dat het behandeltraject vergoed wordt door de Nederlandse zorgverzekeraar? U betaalt daarom alleen uw eigen risico en de vervoerskosten naar onze kliniek. Bel 085 – 273 7591 voor meer informatie of verstuur een e-mail naar: info@bekaruu.nl.

Lees meer: afkicken van gameverslaving

Dubbele diagnose en combinatieverslaving

Het is mogelijk dat u naast uw verslaving aan games ook nog andere gebieden hulp nodig heeft. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u namelijk helpen met een dubbele diagnose en een combinatieverslaving. U kunt er bij ons op rekenen dat u de best mogelijke zorg krijgt in uw situatie.

Dubbele diagnose (gameverslaving en psychische aandoening)

In de praktijk zien wij dat een gameverslaving vaak samengaat met psychische klachten. Misschien zijn stress of eerdere traumatische ervaringen (PTSS) wel de reden van uw verslaving. Het staat voor zich dat deze klachten met elkaar samenhangen. Daarom besteden wij hier ook veel aandacht aan. Bij Bekaruu vinden wij het belangrijk dat wij u zo doelgericht en compleet mogelijk helpen met uw problemen. Op die manier bent u weer in staat te genieten van het leven.

Lees meer: gameverslaving en psychische aandoening

Gameverslaving en alcoholverslaving

Een verslaving aan zowel alcohol als games kan vele problemen met zich meebrengen. Alcohol zorgt er namelijk voor dat u ernstige gezondheidsrisico’s loopt. Daarnaast is het middel extreem verslavend. Niet voor niets is het de meest voorkomende verslaving in Nederland. Gamen en alcohol samen kunnen u in een zeer negatieve en vicieuze spiraal terechtbrengen. Wacht daarom niet tot het te laat is en grijp het heft in eigen handen.

Lees meer: gameverslaving en alcoholverslaving

Gameverslaving en cannabisverslaving

Een combinatieverslaving van gamen en cannabis komt geregeld voor. Beide activiteiten maken u loom en zorgen ervoor dat u nergens meer echt zin in heeft. Daarom loont het als u hulp zoekt voor uw problemen op het vlak van gamen en uw cannabisgebruik. Wij kunnen u hierbij helpen.

Lees meer: gameverslaving en cannabisverslaving

Meer weten over onze behandelingen?

Heeft u nog vragen wat we voor u kunnen betekenen of wilt u direct een intakegesprek inplannen om weer grip te krijgen op uw leven? Bel dan naar 085 – 273 7591 of e-mail ons: info@bekaruu.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord en vertellen u alles waar u meer over zou willen weten. Aarzel niet langer; dit kan namelijk het begin zijn van uw nieuwe leven!