Afkicken van gameverslaving 2018-09-20T11:27:18+02:00

Afkicken van gameverslaving in Zuid-Afrika

Heeft uw gameverslaving genoeg ellende veroorzaakt? Bent u de fictieve wereld meer dan zat en ziet u in dat uw eigen pogingen om te stoppen tot niets leiden? Wacht dan niet langer en neem contact op met de Zuid-Afrikaanse afkickkliniek Bekaruu. Wij helpen u met het afkicken van gameverslaving en zorgen dat u weer kunt genieten van het leven. Bel daarom naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Waarom niet zelf afkicken van gameverslaving?

U heeft waarschijnlijk zelf al ingezien dat het zelfstandig stoppen met gamen een haast onmogelijke opgave is. Dit komt omdat u hoogstwaarschijnlijk thuis gamet in uw eigen omgeving. Dit maakt dat u thuis constant omringd wordt met de verleidingen die (spel)computers of andere apparaten bieden. Het is daarom juist effectief om in een andere plek behandeld te worden die ver is van al uw verleidingen. Deze aanpak richt zich niet op tijdelijk succes, integendeel; wij helpen u met het blijvend onder controle houden van uw gameverslaving. Dit komt omdat onze aanpak breder is dan het behandelen van uw verslaving. Wij schenken namelijk ook aandacht aan eventuele psychische aandoeningen. Er bestaat namelijk een kans dat uw verslaving samengaat met een psychische aandoening, ook wel dubbele diagnose genoemd. Denk hierbij aan depressieve klachten, ADHD, PTSS, of angstklachten.

Bekaruu helpt bij het afkicken van gameverslaving

Waarom is Bekaruu als afkickkliniek zo effectief? Daar zijn meerdere redenen voor. Zo is de Zuid-Afrikaanse omgeving een ideale locatie om vrij van zorgen te breken met uw verslaving. Onze kleinschalige en luxe kliniek is afgezonderd van de buitenwereld en u krijgt de beste zorg door een team van zorgmedewerkers. Daarnaast bieden wij persoonlijke zorg die gebaseerd is op (evidence based) technieken die hun waarde hebben bewezen. Wij hebben namelijk al vele verslaafde mensen mogen helpen met hun problemen. Lees daarom ook zeker hun ervaringen met Bekaruu. Bent u overtuigd? Neem dan contact met ons op.

Afkicken in Zuid-Afrika in het kort

 • Bewezen behandeltechnieken;
 • Luxe en kleinschalige kliniek;
 • Diverse zorgprofessionals;
 • Niet alleen aandacht voor geestelijke zorg, maar ook lichamelijke en spirituele zorg;
 • Korte wachttijden;
 • Gezond eten dankzij onze eigen sterrenkok;
 • Volledig vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar.

Geen terugval na het afkicktraject van gameverslaving

Het is natuurlijk van belang dat u uw verslaving ook terug in Nederland in bedwang kunt houden. Daarom besteden wij hier extra aandacht aan tijdens ons behandeltraject. Wij streven er bij onze behandeling van gameverslaving naar dat u de controle heeft over uw gedachten. Dit doen wij onder andere door u te helpen om uw impulsen onder controle te houden. Hierdoor kunt u deze in de toekomst herkennen en hier sturing aan geven. Onderdelen die verder aan bod kunnen komen zijn als volgt:

 • Omgaan met signalen en verleidingen om te gaan gamen;
 • Blijvende herstelmotivatie;
 • Omgaan met emoties waardoor u niet meer gaat gamen;
 • Omgang met vrije tijd;
 • Accepteren dat u de verslaving blijvend onder controle moet houden.

Kosten voor afkicken gameverslaving

De kosten voor het afkicken van een gameverslaving vallen binnen het basispakket van de Nederlandse zorgverzekeraar. Zelf bent u dus alleen uw eigen risico en de tickets naar de behandellocatie kwijt. Heeft u nog vragen over het behandeltraject of over de kosten? Neem dan contact met ons op.

Intakegesprek afkicken van gameverslaving

Een eerste stap die u kunt nemen om in aanmerking te komen voor ons behandeltraject is om contact op te nemen via info@bekaruu.nl of 085 – 273 7591. Na een korte telefonische kennismaking zullen wij een intakegesprek met u inplannen dat plaatsvindt met een van onze gespecialiseerd psychologen. Dit gesprek vindt plaats op een van de Nederlandse Vincere-locaties die verspreid zijn over Nederland: Amsterdam, Heerlen, Venlo, Sittard en Cadier en Keer (Maastricht). Tijdens het intakegesprek spreekt u over uw gameverslaving en welke rol gamen speelt in uw leven. Ook wordt ingegaan op eventuele andere psychische problemen.

Behandelplan afkicken van gameverslaving

Na afloop van het intakegesprek krijgt u een behandelplan voorgesteld. Hierin komt naar voren hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen met uw verslaving. Een behandeling bij ons kan zowel ambulant als poliklinisch zijn. Het kan dus zo zijn dat in uw behandelplan naar voren komt dat u baat kan hebben bij een poliklinische verslavingszorg. Dit verschilt natuurlijk per persoon en is afhankelijk van het oordeel van de psycholoog.

Afkicken van gameverslaving – meld u aan

Het is duidelijk dat u veel baat kunt hebben als u besluit om via Bekaruu af te kicken. Wacht daarom niet langer dan nodig is en bel naar 085 – 273 7591 of info@bekaruu.nl. Neem ook gerust contact op als u nog vragen heeft over het behandeltraject of over andere praktische zaken. Wij vertellen u graag meer.