Gameverslaving en alcoholverslaving 2018-09-20T11:37:31+02:00

Gameverslaving en alcoholverslaving

Zowel games als alcohol zijn erg verslavend. Een gameverslaving komt de laatste jaren steeds vaker voor en een alcoholverslaving is de meest voorkomende verslaving in Nederland. Het is daarom niet gek dat u kunt kampen met een gameverslaving en alcoholverslaving. Losbreken van beiden is erg lastig en haast onmogelijk zonder professionele hulp. Gelukkig kunnen wij u hiermee helpen. Bel naar 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl voor professionele hulp. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is de ideale locatie om weer grip te krijgen op uw leven.

De nadelen van een gameverslaving

De nadelen van een gameverslaving zijn voor de buitenwereld vaak niet zichtbaar. U spendeert thuis waarschijnlijk veel tijd, geld en energie aan gamen en verliest hierin totaal de controle. De nadelen en risico’s van gameverslaving zijn niet mis. Daarbij kunt u na verloop van tijd steeds meer sociale contacten verliezen. De drempel om naar buiten te gaan en iets te ondernemen wordt hierdoor alleen maar hoger. Ook de volgende klachten zijn een gameverslaafde vaak niet vreemd:

  • Fysieke klachten (RSI-klachten);
  • Slecht slapen (tijd verliezen door ‘s nachts te gamen);
  • Verslechterde prestaties op het werk of school;
  • Grote bedragen uitgeven aan games, in-game aankopen of accessoires.

Een verslaving aan gamen is op zichzelf al een groot probleem. Zeker als een gameverslaving en alcoholverslaving samen tot uiting komen!

De nadelen van een alcoholverslaving

Alcohol is een sociaal geaccepteerd middel in onze westerse maatschappij. Desondanks zijn de effecten (zeker op lange termijn) vernietigend voor uw gezondheid en kunnen ze u en uw omgeving de vernieling in werken. Alcohol maakt namelijk meer kapot dan u lief is! Daarnaast bouwt u na verloop van tijd resistentie op tegen de drank. Dit zorgt ervoor dat u steeds meer alcohol nodig heeft in vergelijking met vroeger. U loopt hierbij het risico op:

  • Gezondheidsklachten (hersenschade, kans op kanker);
  • Financiële problemen doordat u er veel geld aan uitgeeft;
  • Oververmoeidheid omdat u ‘s nachts minder goed slaapt door de alcohol.

De risico’s van alcoholverslaving zijn erg nadelig. Als u hiernaast ook veel gamet dan heeft u het risico in een erg negatieve spiraal terecht te komen. U zult gaan gamen en alcohol drinken om uw tijd te doden terwijl uw problemen in de echte wereld zich opstapelen. In dat geval raden wij het aan om hulp te zoeken.

Hulp bij een gameverslaving en alcoholverslaving

Het is duidelijk dat u hulp verdient bij een gameverslaving en alcoholverslaving. Beide verslavingen brengen u namelijk veel schade toe. Wacht niet langer dan nodig is en pleeg het telefoontje dat uw leven kan veranderen. Bel direct naar 085 – 273 7591 voor de hulp die u zo hard nodig heeft. Onze medewerkers helpen u weer controle te krijgen waardoor u weer kunt genieten van het leven. Ook kunt u ons een e-mail sturen: info@bekaruu.nl.