Gameverslaving en cannabisverslaving 2018-09-20T11:48:05+02:00

Gameverslaving en cannabisverslaving

Een verslaving aan gamen komt de laatste jaren steeds vaker voor. Dit komt omdat er steeds meer mogelijkheden zijn om te gamen en games verslavend werken. Dit laatste geldt voor ook voor cannabis waarbij u verslaafd raken kunt worden aan wiet en/of hasj. Zeker als u vaak gamet, kampt u wellicht met een gameverslaving en cannabisverslaving. In dat geval heeft u last van beide verslavingen en kunt u haast niet zelfstandig losbreken. Neem daarom contact met ons op voor hulp in onze kliniek in Zuid-Afrika. Bel ons op 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

De problemen bij een gameverslaving

Veel mensen hebben gamen als hobby en spelen voor hun plezier of ontspanning. De scheidslijn tussen gamen als hobby en gamen als verslaving is echter erg groot. Daarnaast zijn de nadelen en risico’s van gameverslaving problematisch. Het grootste nadeel van een gameverslaving is dat u steeds verder verstrikt raakt in uw verslavende gedrag en gedachten. In dat geval is zelfstandig stoppen met gamen haast onmogelijk en krijgt u steeds meer problemen. Daarbij kunt u denken aan:

  • U spendeert steeds minder tijd buiten het huis;
  • Andere hobby’s en activiteiten laat u schieten om maar te blijven gamen;
  • U slaapt slecht of te weinig omdat u nachtenlang gamet;
  • U baalt van uw gamegedrag, toch kunt maar niet stoppen.

Er zijn veel nadelen die klampen aan een gameverslaving. Herkent u deze problemen? Dan kunt u baat hebben om professionele hulp te zoeken door contact met ons op te nemen.

De problemen bij een cannabisverslaving

Cannabisgebruik kent hallucinerende en verdovende effecten op uw hersenen. Juist door dat laatste vormt cannabis een groot probleem wanneer het wordt gecombineerd met gamen. U kunt uzelf namelijk loom en traag gaan voelen. Daardoor kunt u nergens meer zin in hebben buiten het gebruik van de drugs en veelvuldig te gaan gamen. Veel mensen die kampen met een gameverslaving en cannabisverslaving, worden na verloop van tijd steeds minder actief in het dagelijks leven. Naast dit gezamenlijke effect, kent een verslaving aan cannabis ook andere nadelen:

  • U spendeert veel tijd aan het verkrijgen, gebruiken en herstellen van cannabis;
  • Uw persoonlijke ontwikkeling wordt geremd;
  • Langdurig gebruik kan leiden tot depressies;
  • Kans op een ‘bad trip’ waarbij u uzelf of anderen schade toedoet.

Ondanks dat cannabis een softdrug is, kunt u er wel degelijk verslaafd aan raken. Zelf stoppen met cannabis is bij een verslaving dan ook erg lastig. Gelukkig kunnen wij u helpen!

Hulp bij een gameverslaving en cannabisverslaving

Het is duidelijk dat u onze hulp goed kunt gebruiken bij een verslaving aan gamen en cannabis. Wij helpen u weer grip te krijgen op uw leven. Een telefoontje naar 085 – 273 7591 kan hierbij uw leven veranderen. Ook kunt u ons een e-mail sturen op: info@bekaruu.nl. Onze gemotiveerde en professionele medewerkers in Zuid-Afrika helpen u weer te genieten van het leven.