Gameverslaving en psychische aandoening 2018-09-20T11:51:51+02:00

Gameverslaving en psychische aandoening – dubbele diagnose

Een gameverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose) gaan geregeld samen. Dit komt omdat beide problemen vaak met elkaar te maken hebben. Daarbij kan de ene juist de oorzaak of het gevolg zijn van de ander. Wat uw situatie dan ook mag zijn, wij bieden u professionele hulp! In onze kliniek in Zuid-Afrika helpen wij u zowel met uw verslaving als met eventuele andere psychische klachten. Bel daarom naar 085 – 273 7591 voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl. Wij vertellen u graag meer hoe u weer de controle kunt krijgen over uw eigen leven.

Redenen van een gameverslaving

Er kunnen tal van redenen zijn waarom u verslaafd bent geraakt aan games. Enerzijds kan de oorzaak ervan kan simpel zijn, zoals een hobby die na verloop steeds verder uit de hand is gelopen. Anderzijds kan de oorzaak ook een stuk ingewikkelder liggen. Misschien is uw verslaving aan games wel ontstaan omdat u bent beginnen te gamen in tijden dat u veel stress had. Op die manier is gamen een manier geworden om de werkelijkheid te ontvluchten. Daarbij bent u later pas gaan inzien hoe grote (en negatieve!) rol gamen op uw leven heeft. Wat de reden(en) van uw gameverslaving dan ook mogen zijn, u kunt bij ons terecht voor hulp. De behandelingen die wij aanbieden zijn effectief. Dit komt mede doordat wij specialist zijn in het behandelen van een dubbele diagnose.

Wat is een dubbele diagnose?

U kunt te maken hebben met een dubbele diagnose. Daarbij heeft u zowel een verslaving als een psychische aandoening. In de praktijk zien wij geregeld dat deze problemen nauw samenhangen en ze elkaar in stand houden. Daarom vinden wij het belangrijk om – naast uw verslaving – ook aandacht te besteden aan eventuele psychische problemen. Dit is een erg belangrijk onderdeel bij het afkicken van gameverslaving. Onze professionals zijn erin gespecialiseerd om mensen met een dubbele diagnose te helpen. In het geval van een gameverslaving, zien wij mensen in onze klinieken met:

  • Angstklachten;
  • Angststoornis;
  • ADD;
  • ADHD;
  • Autisme;
  • Borderline;
  • Depressie;
  • Dwangmatige stoornis;
  • Eetstoornis;
  • PTSS (posttraumatisch stresssyndroom).

Hulp bij een gameverslaving en psychische aandoening

U ziet dat u bij ons hulp kunt krijgen bij tal van psychische klachten en verslaving. Vele mensen zijn u al voorgegaan en hebben veel profijt gehad van onze behandelingen. Lees ook zeker eens hun ervaringen! Wacht echter niet langer en bel naar 085 – 273 7591 of e-mail naar info@bekaruu.nl.