Risico’s gameverslaving 2018-09-20T11:04:03+02:00

Risico’s gameverslaving

Er klampen erg veel risico’s aan een gameverslaving. Sociale isolatie, financiële problemen en RSI-klachten zijn slechts enkele voorbeelden van problemen waarmee u te maken kunt krijgen. Ziet u in dat uw verslaving aan games problematisch is en zoekt u hulp? Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team van specialisten staat voor u klaar om u te helpen. Bel daarom naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Risico’s gameverslaving – waarom is het zo’n groot probleem?

Een gameverslaving is net als iedere andere verslaving die er is. Daarbij geldt dat een verslaving na verloop van tijd steeds meer een negatieve grip krijgt op uw leven. U zult waarschijnlijk zelf al hebben ervaren dat gamen een steeds grotere rol gaat spelen in uw leven. Daarbij investeert u steeds meer tijd, geld en moeite erin met alle gevolgen van dien. Het is logisch dat u hiervan wilt losbreken om uw leven weer op de rit te krijgen. Wat u zelf misschien al heeft ervaren, is dat dat zelf stoppen met games (LINK) haast onmogelijk is. Herkent u bijvoorbeeld het volgende patroon?

  • U ziet in uw gameverslaving een groot probleem is;
  • Daarom probeert u te stoppen. Echter leidt dat tot niets en u valt terug in uw oude gedrag;
  • U baalt van uw gedrag wat zorgt voor stress. Vervolgens gaat u weer gamen om uw stressgevoelens te onderdrukken.

Het bovenstaande patroon lijkt eindeloos en uitzichtloos. Toch gloort er hoop en kunnen wij u helpen. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika is erin gespecialiseerd om mensen te helpen met hun verslaving. Bel daarom 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Fysieke risico’s gameverslaving

“Zitten is het nieuwe roken”, is een uitspraak die tegenwoordig steeds vaker terugkomt. Veelvuldig gamen zorgt ervoor dat u nauwelijks beweging krijgt wat slecht is voor uw gezondheid. U heeft daarom een hogere kans op hart- en vaatziekten wat natuurlijk funest kan zijn. Daarnaast kunt u in mindere mate last krijgen van fysieke klachten. Deze ongemakken zijn op korte termijn nog niet zo’n probleem, maar kunnen op lange termijn veel problemen veroorzaken. Denk daarbij aan RSI-klachten waarbij u last kunt hebben van uw spieren en gewrichten in uw:

  • Handen;
  • Polsen;
  • Schouders;
  • Nek.

Financiële risico’s gameverslaving

Geeft u wel eens geld uit aan games? Zo ja, zijn dit aankopen waar u spijt van heeft? Er is een grote kans dat uw gameverslaving u meer geld kost dan u lief is. Spelcomputers, games, downloadable content (DLC’s), accessoires; er zijn tal van aankopen die uw gameverslaving kunnen voeden. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige financiële risico’s.

Geestelijke risico’s gameverslaving

Een ander deel in uw leven waar een gameverslaving voor problemen kan zorgen is op het geestelijke en mentale vlak. U kunt namelijk last gaan krijgen van geestelijke klachten. De tijd die u besteedt aan de fictieve wereld, brengt u niet in het werkelijke leven. Misschien zit u wel in een sociaal isolement en gaat u steeds minder naar buiten. Een andere mogelijkheid is dat u last heeft van een dubbele diagnose; een gameverslaving en psychische aandoening. Wat uw problemen ook mogen zijn, u bent bij Bekaruu aan het juiste adres voor hulp.

Risico’s gameverslaving? Zoek hulp!

Het is belangrijk om hulp te zoeken bij een gameverslaving. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika kan hier de ideale plek voor zijn. Wacht daarom niet langer dan nodig is en neem contact met ons op. Bel naar het telefoonnummer 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.