Stoppen met gamen 2018-09-20T11:33:23+02:00

Stoppen met gamen – alleen doen of hulp zoeken?

Bent u het meer dan zat dat u zo veel tijd besteedt aan gamen? Kunt u maar niet stoppen en vervalt u steeds in uw oude gedrag? Grip krijgen op uw leven door te stoppen met gamen is dan erg verstandig! U kunt ervoor kiezen om dit alleen te doen of om professionele hulp in te schakelen. Zelfstandig stoppen met gamen is erg lastig. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor hulp bij het afkicken van gameverslaving in Zuid-Afrika. Bel hiervoor naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Waarom zou ik stoppen met gamen?

Veel mensen die besluiten te stoppen met gamen zien in dat zij verslaafd zijn. Dit komt vooral omdat verschillende gebieden in het leven eronder te lijden hebben. Denk daarbij aan:

 • Verslechterde prestaties op het werk of school;
 • Steeds minder naar buiten gaan;
 • Weinig slapen omdat u liever gamet of ’s avonds de tijd uit het oog verliest;
 • Last hebben van de combinatie gamen en alcohol, of gamen en cannabis;
 • Fysieke klachten (handen, nek, rug; ook wel RSI genoemd).

Als u verslaafd bent, krijgt de verslaving na verloop van een steeds grotere grip op uw leven. U hunkert steeds naar het spelen van games, maar zodra u stopt voelt u zich ellendig. Herkent u dit? Dan loont het om de beslissing te nemen om te stoppen met gamen. Wij raden u aan om contact met ons op te nemen voor hulp. Onze professionals hebben namelijk al vele mensen mogen helpen met hun verslaving! Lees ook hun ervaringen.

Hoe stop ik zelf met gamen?

Als u de belangrijke beslissing maakt om te zelf te stoppen, zorg dat u voor uzelf duidelijk krijgt wat u wilt bereiken. Wilt u compleet stoppen met games? Of juist uw gamegedrag matigen? Schrijf uw doel vervolgens op zodat u weet waarnaar u moet streven. Houd hierna de volgende adviezen in achting:

 • Zoek steun bij uw omgeving
  • Vertel aan uw partner, familie en/of vrienden dat u wilt stoppen. Zij zullen u motiveren en steunen;
 • Ken uw valkuilen
  • Wanneer grijpt u naar games? Zijn dit tijden dat u stress heeft of veel vrije tijd heeft?
 • Zorg dat u niet verleid wordt door games
  • Ken uw valkuilen en anticipeer hierop. Verkoop bijvoorbeeld uw games en/of spelcomputer.
 • Geniet van de voordelen en vrije tijd
  • Alle tijd die u eerder spendeerde in uw virtuele wereld, brengt u nu door in de echte wereld.

Veel gamers die willen stoppen zullen uiteindelijk weer in hun oude, verslavende gedrag vervallen. Daarom zult u dus over een ijzeren wilskracht moeten beschikken. Als u dat niet heeft, dan zult u weinig succes hebben.

Stoppen met gamen – waarom afkicken?

Wij kunnen u helpen bij het afkicken van gameverslaving. Onze therapie besteedt namelijk niet alleen aandacht aan het wegnemen van het probleem (gamen), maar ook aan de mogelijke oorzaak. Misschien zijn eerdere traumatische ervaringen of veel stress wel een reden van uw gameverslaving. In dat geval kampt u met een dubbele diagnose: een gameverslaving en psychische aandoening. Onze zorg is erop gericht u zo compleet mogelijk te helpen. Dit doen wij om de kans op een terugval zo ver mogelijk terug te dringen.

Bel voor hulp bij het stoppen met gamen

Wacht niet langer dan nodig is en neem contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord op het telefoonnummer 085 – 273 7591. Daarnaast kunt u een e-mail sturen naar info@bekaruu.nl.