Risico’s gokverslaving 2018-09-20T10:31:54+02:00

Risico’s gokverslaving

Er zijn tal van risico’s die samengaan met een gokverslaving. De eerste gedachte hierbij is dat deze risico’s alleen financieel van aard zijn, maar de problemen zijn breder dan dat. Een gokverslaving houdt u ook mentaal in zijn greep. Daarbij wordt uw verslaving na verloop van tijd steeds dominanter in uw leven. Zoekt u hulp voor uw gokverslaving? De professionals in onze Zuid-Afrikaanse afkicklocatie Bekaruu zijn erin gespecialiseerd mensen te helpen met hun gokverslaving. Wacht daarom niet langer en neem contact met ons op. Bel naar 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl

Risico’s gokverslaving – het probleem van een gokverslaving

Een groot probleem van iedere verslaving is dat deze na verloop van tijd steeds heftiger wordt. Zelf met het verslavende gedrag of het verslavende middel losbreken is haast onmogelijk. In het geval van een gokverslaving zult u hierbij steeds vaker gaan gokken en meer geld op het spel zetten. Pogingen om te stoppen met gokken (LINK) leiden tot niets, misschien herkent u het volgende patroon wel:

  • U ziet in dat uw gokgedrag voor veel problemen zorgt;
  • Daardoor probeert u ermee te stoppen, maar dit leidt tot niets;
  • De stress en frustratie die dit teweegbrengt kent maar één uitvlucht; opnieuw gaan gokken.

Het staat voor zich dat dit veel problemen veroorzaakt. U zit hiermee gevangen in een negatieve en vicieuze cirkel wat natuurlijk gepaard gaat met de nodige risico’s. Neem voor professionele hulp contact met ons op.

Financiële risico’s gokverslaving

“Ik dacht dat ik nog niet zo veel geld had verloren, totdat ik begon met terugrekenen. Toen besefte ik mij dat ik mijn gehele maandsalaris had vergokt”. Zou dit een uitspraak van u kunnen zijn? Natuurlijk heeft iedereen wel eens een gokje gewaagd en wellicht wat te veel geld uitgegeven. Maar als dit structureel is dan loopt u een groot risico. U weet namelijk net zo goed als wij dat ‘het huis altijd wint. Zoek daarom hulp voor het afkicken van en gokverslaving(LINK).

Sociale risico’s gokverslaving

Een gokverslaving wordt na verloop van tijd steeds heftiger. Hierbij zult u steeds vaker en meer willen gaan gokken ten opzichte van vroeger. Daarbij komt natuurlijk ook dat u er in uw hoofd (steeds meer) mee bezig bent. Dit kan ertoe leiden dat u uw familie of vrienden minder zult zien. Misschien leent u wel geld van mensen om u heen. Dit kan voor veel spanningen en – uiteindelijk – ellende zorgen.

Gezondheidsrisico’s gokverslaving

Gokken heeft maar twee uitkomsten; u wint of u verliest. Deze spanning is voor veel mensen een reden om naar het casino te gaan of op internet te gaan gokken. Toch zijn de bedragen die iemand met een gokverslaving inzet waarschijnlijk groter dan die van iemand die gokt als hobby. Als u een groot bedrag op het spel zet, stelt u uzelf bloot aan een grote hoeveelheid stress. Deze stress ervaart u ook wanneer u veel geld verliest. Dit zorgt daarnaast voor druk, want u ziet het terugwinnen van uw geld door te gaan gokken misschien wel als enige optie. Dit soort situaties kunnen op termijn voor problemen zorgen op het vlak van uw geheugen, slaap en concentratievermogen.

Risico’s gokverslaving – zoek hulp

Het is duidelijk dat een gokverslaving voor de nodige problemen kan zorgen. Wacht daarom niet langer tot u in de problemen terechtkomt en neem contact met ons op. Onze afkicklocatie in Zuid-Afrika helpt u weer controle te krijgen over uw leven. Onze medewerkers vertellen u graag meer. Bel direct naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail: info@bekaruu.nl.