Stoppen met gokken 2018-09-20T12:10:54+02:00

Stoppen met gokken

Stoppen met gokken leidt tot bijna alleen maar voordelen. Weg met de spanning, de stress en het geld vergokken van andere mensen. Het is dus erg verstandig om te stoppen met gokken. Dit geldt zeker wanneer u een gokverslaving heeft. Lukt het u niet om zelf het gokken vaarwel te zeggen? Neem dan contact op met ons. Onze behandelaars in Zuid-Afrika zijn erin gespecialiseerd mensen met een verslaving te helpen. Bel daarom vandaag nog met 085 – 273 7591 of stuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Kan ik zelf stoppen met gokken?

U kunt de keuze maken om zelfstandig te stoppen met gokken of om hulp in te schakelen. Als u slechts sporadisch gokt dan zal het eenvoudiger zijn om zelf te stoppen dan wanneer u dagelijks met gokken bezig bent. Ook het beheersen van uw emoties en gedrag tijdens het gokken speelt hierbij een rol. Als u moeite heeft om uzelf in toom te houden dan is zelf stoppen niet gemakkelijk. Als u niet zelfstandig kunt stoppen dan heeft u mogelijk een gokverslaving. In dat geval kunt u bij ons terecht voor professionele hulp.

Hoe kan ik zelf stoppen met gokken?

Het zal voor veel mensen niet eenvoudig zijn om hun verslavende gokgedrag ineens te veranderen. Er zijn hierbij een aantal tips die u kunt gebruiken:

 • Stel uzelf een duidelijk doel
  • Wilt u helemaal niet meer gokken? Of juist het aantal keer dat u gokt beperken? Schrijf dit voor uzelf op want dit wordt uw doel.
 • Waarom gokt u zo veel?
  • Het is niet eenvoudig om deze vraag te beantwoorden. Zo zien wij in de praktijk dat een gokverslaving en psychische aandoening zoals een depressie vaak samengaan. Misschien is er bij u ook wel een achterliggende reden van uw gokgedrag.
 • Zet redenen op papier waarom u wilt stoppen met gokken
  • Zijn het geldproblemen? Zijn het de ruzies met uw familie of vrienden? Of zijn het de slapeloze nachten door de stress of spanning? Hoe meer redenen u opschrijft, hoe groter de drang die u ervaart om te stoppen.
 • Zoek steun in uw omgeving
  • Maak het voor mensen om u heen duidelijk dat u iets aan uw gokgedrag wilt doen. Zorg ervoor dat u hen kunt bereiken voor steun en hulp wanneer dit nodig is.

Om zelf niet meer te gokken, zult u over een ijzeren discipline moeten beschikken. Helaas is deze discipline ver zoek wanneer u een verslaving heeft ontwikkeld. Dit gebeurt wanneer u gedurende een langere tijd bent gaan gokken. U zult in dat geval steeds meer vaker zijn gaan gokken waardoor het een onderdeel van uw leven is geworden. Stoppen is in dat geval niet meer zo eenvoudig.

Hulp bij stoppen met gokken

Helaas zien veel mensen in dat zij niet meer zelf kunnen stoppen met gokken. Gelukkig bestaat er onze verslavingstherapie die u helpt afkicken van gokverslaving. In Zuid-Afrika helpen de beste therapeuten u met uw problemen. Wacht niet langer en neem contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 273 7591 of e-mail info@bekaruu.nl. Het behandeltraject wordt overigens vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars.