Loading...
Over ons 2018-10-18T11:59:32+02:00

Over Bekaruu

Bekaruu is onderdeel van een groep GGZ-klinieken in Zuid-Afrika, Portugal en Nederland, gespecialiseerd in het behandelen van verslavingen en de daarmee voorkomende psychiatrische en psychische aandoeningen.

Het team van psychiaters, psychologen, (verslaving) counselors, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers, apothekers en verpleegkundigen werken allemaal samen met u en uw naasten om de best mogelijke zorg te waarborgen, voor het best mogelijke resultaat.

Elk behandelplan is ontworpen om niet alleen het directe probleem te omvatten, maar ook de ondersteunende omgeving zal worden bekeken zodat u uw leven ook na de behandeling op de rit krijgt. De klinieken zijn het best te omschrijven als een ’emotionele eerste hulp’, hulpverlenend aan mensen in een psychische crisis. Deze crisissen kunnen zijn ontstaan door buitengewone stressfactoren, een traumatische gebeurtenissen, een onderliggende psychische kwetsbaarheid, een chronische ziekte of een combinatie hiervan.
In onze visie is verslaving een chronische ziekte, die vaak samen gaat met bovengenoemde psychische of lichamelijke aandoeningen.

Een essentieel kenmerk van de Bekaruu behandelvisie is dat naasten en andere leden met uw steun worden aangemoedigd door ook door deel te nemen aan het behandel programma. Wij bieden skype bijeenkomsten en online familie sessies.

Niemand mag de weg naar herstel alleen doorlopen. Bekaruu is er om u te helpen, maar zij kunnen het niet doen zonder u en uw volledige inzet.
Het is niet gemakkelijk, maar samen kunnen we u helpen om de richting van uw leven voorgoed te veranderen.

Aanmeldprocedure

Als u klaar bent voor een nieuwe start, kunt u zich in slechts 4 stappen aanmelden bij Bekaruu.

STAP 1 “AANMELDEN”
Indien u zich wilt aanmelden kunt u het aanmeldformulier op de website invullen of bellen naar 085-273 7591. Voor meer informatie kunt u een kennismakingsgesprek aanvragen.

STAP 2 “INTAKEGESPREK”
Het intakegesprek dat met u ingepland zal worden, heeft u samen met een psycholoog en duurt ongeveer 1 – 1,5 uur. Tijdens het gesprek krijgt de psycholoog een goed beeld van u, uw persoonlijkheid en de huidige situatie.

STAP 3 “ADVIESGESPREK”
Tijdens tweede gesprek, het advies gesprek, krijgt u van de psycholoog te horen welke behandeling het beste bij u past. Indien u het ermee eens bent, kunt u een aantal weken na het gesprek van start gaan met de behandeling.

STAP 4 “START BEHANDELING”
Zorg dat u gemotiveerd bent en klaar bent voor een nieuwe start!

Spreektaal

De spreektaal in onze afkickkliniek in Zuid – Afrika is Engels.