Seksverslaving en alcoholverslaving 2018-09-20T13:44:20+02:00

Seksverslaving en alcoholverslaving

Een gecombineerde seksverslaving en alcoholverslaving kan ontzettend veel leed en ellende in uw leven veroorzaken. Gezondheidsproblemen, financiële zorgen en schaamte zijn iemand met een verslaving aan seks en alcohol niet vreemd. Herkent u dit en zoekt u professionele hulp? Zoek dan niet verder. Onze afkickkliniek in Zuid-Afrika helpt u weer grip te krijgen op uw leven. Wacht niet langer en bel direct naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.

Seks wordt steeds belangrijker

Als u een seksverslaving heeft dan zult u na verloop van tijd steeds meer extreme gedachten hebben en extreme seks najagen. Met name de controle die u hierover heeft, is bij deze verslaving ver zoek. U voelt zich hierdoor gevangen en krijgt na verloop van tijd problemen in het dagelijkse leven. Misschien slaapt u nauwelijks nog omdat seks u wakker houdt. Of misschien komt u in de schulden terecht door onverantwoorde uitgaven op seksueel vlak. Ondanks de nadelen, wordt seks langzaam maar zeker steeds belangrijker in uw leven. De problemen nemen vervolgens ook toe. Het is met deze ergernis en stress dan ook een eenvoudige ‘oplossing’ om te grijpen naar de alcohol.

Alcohol als verdovend middel

Wanneer u een glas drinkt waar alcohol in zit, voelt u al na 10 minuten de effecten. Dit komt omdat de alcohol via uw maag in de bloedbaan wordt opgenomen waarna het uw hersenen bereikt. Veel mensen met een alcoholverslaving drinken alcohol omdat hen rustig en ontspannen laat voelen. Dit komt doordat uw hersenen verdoofd zijn. Als gevolg hiervan voelt u zich tijdelijk even prettig, maar dit is van korte duur. Zeker op lange termijn kent alcohol ontzettend veel nadelen en kan het voor ernstige gezondheidsklachten zorgen.

Effect van alcohol op seks

Alcohol zorgt ervoor dat u in een andere staat en bewustzijn terechtkomt in vergelijking met uw nuchtere zelf. Dit is dan ook de reden dat u zich anders gedraagt en zich anders voelt wanneer u alcohol drinkt. U zult door alcohol daarom ook uw seksuele grenzen kunnen overschrijden. Zeker als u verslaafd bent aan seks zal dit werken alsof u olie op het vuur gooit. U stelt uzelf bloot aan nog meer risico’s van seks met alle mogelijke gevolgen van dien.

Hulp bij seksverslaving en alcoholverslaving

Het is helder dat een seksverslaving en alcoholverslaving ernstige gevolgen kan hebben. Toch is er hoop waardoor u weer kunt genieten van het leven. U kunt bij ons gelijktijdig worden geholpen aan uw verslavingen. Wij helpen mensen zoals u met het afkicken van alcohol en afkicken van seks. Bel daarom vandaag naar 085 – 273 7591 of verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl.