Seksverslaving en psychische aandoening 2018-09-20T13:58:19+02:00

Seksverslaving en psychische aandoening – dubbele diagnose

Het leven met een seksverslaving en psychische aandoening (dubbele diagnose) is niet eenvoudig. Dit komt namelijk omdat de verslaving uw psychische problemen in stand houdt of nog erger: versterkt. In dat geval heeft u niet één, maar liefst twee problemen waar u mee kampt. Het is logisch dat dit voor veel ergernis, stress en ellende kan zorgen. Professionele hulp bij uw dubbele diagnose daarom aan te raden. Wij gaan met uw totale zorgvraag aan de slag om u zo goed mogelijk te helpen. Onze Zuid-Afrikaanse kliniek is hier de ideale plaats voor. Neem daarom vandaag nog contact op via 085 – 273 7591 of e-mail naar info@bekaruu.nl.

De problemen van een seksverslaving

Bijna ieder volwassen persoon heeft een gezonde interesse voor seks. Een seksverslaving gaat echter veel verder dan dat. Hierbij staat een groot gedeelte in uw leven in het teken van seks. Daarbij ervaart u steeds extremere seksuele gedachten die u niet onder controle kunt krijgen. Dit kan voor veel ergernis, stress of schaamte zorgen. Misschien heeft u wel geprobeerd om volledig te stoppen met seks. Helaas ondervindt u hetzelfde wat veel van uw lotgenoten ook meemaken. Zonder professionele hulp uw verslaving onder controle krijgen is haast onmogelijk. U bent hierdoor gevangen in het web van sociale, emotionele en soms zelfs juridische problemen van uw seksverslaving.

De problemen van een dubbele diagnose

Zoals vermeld heeft u bij een dubbele diagnose zowel een verslaving als een psychische aandoening. In het geval u een seksverslaving heeft, kampt u daarom met een obsessief streven naar seksueel gedrag. Uw psychische aandoening kan uiteenlopen waardoor u ook tal van verschillende klachten kunt ervaren. Zo zien wij bij Bekaruu mensen met klachten op het vlak van: angst, depressieve gevoelens, dwangmatige gevoelens, eetstoornissen of mensen die een trauma hebben opgelopen (PTSS). Door deze negatieve gevoelens kan seks een manier zijn om toch ergens van te kunnen genieten. Maar – zoals met alles in het leven – is een teveel aan seks nooit goed.

Hulp bij een seksverslaving en psychische aandoening

Zoekt u hulp voor uw seksverslaving en psychische aandoening? Zoek dan niet verder. Onze kliniek in Zuid-Afrika heeft al vele mensen mogen helpen (lees ook hun ervaringen). Wacht niet langer dan nodig is en neem meteen contact met ons op voor professionele hulp. Wij begrijpen namelijk waar u tegenaan loopt. Verstuur een e-mail naar info@bekaruu.nl of bel ons op 085 – 273 7591 voor meer informatie.